De eerste wedstrijd van het sterrenteam!

Zaterdag 15 augustus was het dan eindelijk zover. De sterren van zaterdag 1 mochten zich opmaken voor de eerste oefenpot van het seizoen. AVW-2 was de gelukkige om naar het mooiste sportpark van Nederland te komen voor een lekker potje voetbal.


OBW zit al 2 weken in de voorbereiding en heeft al 2 trainingen achter de rug, het moet niet gekker worden. Maar de nieuwe hoofdtrainer Rini Kromdijk heeft de boel nu al helemaal op de rit. Rini was vroeger overigens een fantastische zaalvoetballer, maar dat terzijde.


De wedstrijd begon om 2 uur en de jongens moesten 1 uur aanwezig zijn. Die tijd bleek toch te vroeg te zijn, want ik telde een mannetje of 5 die te laat waren. De grootste grappenmaker van de dag was Martijn Piek. Hij kwam om kwart voor 3 nog even langs om mee te doen. Je verslapen tot kwart voor 3, dan ben je een hele grote.


Celvin Furtjes de uitblinker van vorig seizoen kwam ook wat later, want die moest nog even een tattoo laten zetten. Ik heb het ding niet gezien, maar dat zal wel weer zo’n gigantische kamper tatoeage zijn, iets teveel gekeken naar ene Luc Terlouw.
Uiteindelijk begonnen we de wedstrijd met een selectie van 11 man en moest Maarten Stekelenburg tot groot ongenoegen van iedereen, maar vooral van hemzelf in de basis beginnen.

In het begin van de wedstrijd zakten onze sterren wat in om er snel uit te komen via de counter. Dit leidde tot een kans voor Dimitri Vrehe. Na een goede actie over rechts dribbelt hij naar binnen en kan vrij uithalen met links. Dit schot is helaas te zwak en de keeper kan redden.


Maar wat is het weer heerlijk om dit soort geweldige voetballers aan het werk zien. De wedstrijd gaat over en weer en Leon Koolman moet in de beginfase redden als er een speler van AWV alleen op hem afkomt. Geen probleem voor onze topkeeper en hij verwerkt de bal tot corner.


OBW is beter en moet eigenlijk al op voorsprong staan, maar de ene na de andere kans wordt verprutst. Na een diepe bal op Dimitri wordt hij gevloerd in de 16. De uitstekende scheidsrechter Michiel van Elk staat er bovenop en geeft een terechte strafschop.


Specialist Simon-Jan Bruins staat al klaar, maar we hebben natuurlijk ook die irritante Kevin Plasmans in het team die weer eens het mannetje wil zijn. Plasmans schiet de bal als een zoutzak in en de keeper kan redden. Het blijft 0-0 en Plasmans druipt af, wat leidt tot gelach bij zijn teamgenoten.

Ondertussen is Celvin ook gearriveerd en dat betekent dat Maarten er eindelijk af kan. Met Celvin staat het allemaal wat beter en OBW blijft kans op kans creëren. Eerst is het Simon-Jan die alleen voor de keeper komt, maar hij wil het veel te mooi doen en lobt de bal over het doel.


Daarna stormen Simon-Jan en Dimitri alleen op de goal af. Simon Jan is niet zelfzuchtig en geeft de bal breed op Dimitri. Dit moet een koud kunstje zijn, maar de man faalt hopeloos en de uitstekende keeper van AVW kan redden. Daarna krijgt Simon-Jan een heel klein tikkie op zijn enkel en dan weet iedereen hoe laat het is. Huilen en eraf, zo kennen we onze SJB weer.
De ruststand is 0-0 en daar is onze trainer absoluut niet over te spreken.

Na een donderspeech van Rini in de rust hebben we nog 45 minuten om te laten zien waarom wij het sterrenteam worden genoemd door iedereen in de regio. Of doet alleen de verslaggever dat eigenlijk? Maakt ook niet uit. Na zo’n 10 minuten in de 2e helft is het Maarten ‘’Bonzo’’ Versteegen met een schitterende lange bal op Martijn. Martijn gebruikt zijn kast van een lichaam erg goed en werkt de bal heel langzaam over de doellijn. Een echte Piek goal en de 1-0 is dan eindelijk daar.


OBW blijft goed voetballen en na een mooie steekbal van Ingo Benen kan Dimitri alleen op de keeper af. Hij faalt voor de verandering eens een keer niet en omspeelt de keeper en kan voor de 2-0 aantekenen. De wedstrijd lijkt gespeeld en dus tijd om wat kalmer aan te doen.


Hier denkt de uitstekend spelende Nout ‘’Spons’’ Kruis heel anders over. Na een overtreding krijgt OBW op links een vrije trap. Plasmans draait de bal in en Spons loopt er met binnenkant voet tegen aan. Wat een souplesse, wat een controle en wat een nauwkeurigheid! Of was het gewoon een mislukte aanname? Het maakt allemaal niet uit, want de 3-0 is een feit.

Na de hele wedstrijd met 1 halve wissel te hebben gespeeld zijn de sterren aardig moe en smeken de scheids om er eerder mee te stoppen. Gelukkig lag de scheidsrechter er ook helemaal af en na zo’n 35 minuten in de 2e helft fluit hij af.

Een 3-0 overwinning tegen AVW 2 en de kop is eraf. De achterhoede stond als een huis en Leon was natuurlijk weer niet te passeren. Ook het middenveld was erg sterk vandaag met de sterk spelende Kevin, Ingo en ook Bob stond erbij, maar ik heb gehoord van Leon dat Bob niet zo goed kan voetballen. Voorin had het krachtmens Willem Sloot al redelijk snel last van zijn hamstring, maar gelukkig is dat niet zo’n aansteller en heeft hij zijn hele hamstring eruit gelopen.

Ditmaal geen foto’s tot mijn grote spijt, want onze leider Roy van Elk moet er ook nog allemaal even aan wennen. Hij moet nu alles alleen doen als enige leider nu Mitchell onze vlagger is. Gelukkig deed Roy vorig jaar ook al bijna alles alleen dus binnenkort zijn er weer mooie foto's te aanschouwen!

Aankomende vrijdag en zondag zijn we te bewonderen op het Babberich toernooi dus dan verwacht ik weer vele toeschouwers. Rini zal vast wel weer een tactisch meesterplan uit de hoge hoed toveren!

Tot dan.