5fdc5788-e411-40f5-96f8-460b6903cd32.jpg

Eeuwige wissel, eeuwige held: De Steek

81d1e0d8-5f78-4629-b78e-3a4dca692339.jpg

De sterren blijken ook te kunnen verliezen.

Zaterdag 10 oktober en het is een zwarte dag, want ik zal maar meteen alles verklappen. Er is verloren door de sterren. Zoals iedereen weet zijn we allemaal mooi-weer-voetballers en dat zat al tegen op deze dag. Ook de scheidsrechter had zijn dag totaal niet, want deze jongen floot gewoon erg slecht. Gelukkig deelden wij mee in de malaise, dus aan de scheidsrechter lag het uieindelijk niet.

De tegenstander op deze inktzwarte dag was Alverna uit Wijchen en die bleken best wel een beetje te kunnen ballen. Om 1 uur vertrokken we vol goede moed naar het mooie Wijchen en in de beginfase van de wedstrijd leek er nog niet zo veel aan de hand. Willem had de 1-0 al redelijk snel moeten scoren, na een slechte terugspeelpass kan hij om de keeper heen en de bal in een leeg goal werken. Jammer dat Willem de techniek ontbeert om de bal in het mandje te schieten, want hij schiet de bal voorlangs. OBW is beter en niet veel later is het Kevin Plasmans met een mooie actie op randje 16. Hij ziet Simon-Jan Bruins diep gaan en geeft de bal schitterend mee. SJB is natuurlijk al weken op dreef en hij schiet de 1-0 strak tegen de touwen. Daarna is het Willem met een mooie actie op rechts. Hij geeft de bal voor op het hoofd van Dimitri Vrehe, maar hij kan geen richting aan de bal geven en verprutst deze mooie kans, zoals hij eigenlijk al de hele wedstrijd alles aan het verprutsen was.

Alverna krijgt in de 1e helft amper kansen, maar kansen hebben ploegen niet nodig om tegen onze sterren te scoren. Wij willen namelijk nog wel eens wat blunders maken. Ditmaal is het de beurt aan onze vliegende panter Leon. Na een hoge bal in de 5 meter moet hij de bal pakken, maar bij bokst hem veel te slap weg. De spits kan vervolgens de bal inkoppen en we gaan rusten met een  1-1 ruststand. Een poedeltje, gelukkig is hij lang niet de enige die daar dit seizoen last van heeft.

In de 2e helft komt OBW redelijk uit de startblokken, maar haalt niet het niveau wat normaal de norm is voor de sterren. Veel balverlies, veel irritatie en te veel spelers zitten gewoon ver onder hun niveau. Toch moeten we weer op voorsprong komen nadat Kevin er op links vandoor is. Hij geeft de bal voor op Willem en die moet de 2-1 binnenschieten. Dit doet hij niet en dat kunnen we gerust ook een poedeltje noemen. Rini ziet dat het niet loopt en coacht zijn sterren zoals een toptrainer dat doet. Dit tot ergernis van onze witte vedette Kevin Plasmans, want zoals we allemaal weten geen woord tegen deze ster! Daar kan hij natuurlijk niet tegen en dat moeten we ons allemaal ook beseffen.

Alverna loert ook op de 2-1 en die valt dan ook niet veel later. De linkerspits trekt naar binnen loopt langs onze Maarten Verstegen en schiet de bal hard in de korte hoek. Een mooie goal en we kunnen in de achtervolging. Ondertussen is Maarten Stekelenburg erin gekomen voor Dirk Sloot en dat was ook geen succes. Rini kon niet anders dan deze cultheld erin te zetten, maar dat heeft hij geweten ook. Na een inspeelpass van Leon op Steek besluit de Steek om een actie in te zetten. De man speelt met zoveel vertrouwen alleen dit gaat net even mis. Een speler van Alverna onderschept de bal, kan zo doorlopen en de bal achter Leon binnenschieten. 3-1 en de wedstrijd is gespeeld. Steek gaf al aan als je hem erin zou zetten dan ga je de strijd op het middenveld verliezen en hier had hij natuurlijk gelijk in. In de slotfase krijgt Dimitri nog een 100% kans op de 3-2, maar zoals ik al zei verprutste hij alles vandaag. 3-1 is de eindstand en het eerste verlies in een officiële wedstrijd dit seizoen is een feit.

Een wedstrijd tegen een prima tegenstander die we absoluut niet hadden hoeven verliezen. Ik heb weinig jongens kunnen betrappen op een voldoende. Nou misschien Arie dan die was niet eens zo slecht.

 

Twee persoonlijke fouten deze keer waar goals uit voort kwamen en dat zijn we natuurlijk gewend, maar tegen dit soort tegenstanders kan je dan weleens verliezen. Ook alle gemiste kansen voorin kan je gerust blunders noemen. Dus het was een collectief falen van onze sterren.

 

Toch moeten we er ook niet te zwaar aan tillen, want zelfs de sterren hebben weleens een slechte dag! Beste man van het veld bij ons was onze invalgrensrechter Rinse Wes. Wat een klasbak is deze man. Altijd eerlijk en niemand durft zijn beslissingen in twijfel te trekken. Bedankt voor de goede leiding Rinse!

Dinsdag hebben we een potje voor de achterhoek cup tegen Loil en de zaterdag zijn we vrij. Dat zullen veel sterren ook nodig hebben, want ik zag alweer wat kleine blessures. De week erop mogen we naar Elst om tegen Elistha te spelen, hopelijk halen we dan weer een beetje een normaal niveau en kunnen we weer 3 punten bijschrijven.

Tot dan!

173bdd7a-f6be-43db-a4bc-d128ddef624d.jpg

De sterren die vandaag verre van sterren waren. Schaam jullie!

Rechts ons enige lichtpuntje: Rinse Wes de man of the match.