5945b147-7d64-4ee8-b6d6-f7157fb8eb00.jpg

10-0, alleen onze scoreboard kan dat niet aan.

e6758408-dad1-4dc7-81aa-bc7e797dfd3f.jpg

De 1e bekerwedstrijd van het seizoen van  de sterren!

Zaterdag 29 augustus was het zover. De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. We hadden natuurlijk wat goed te maken na het fiasco op het Babberich toernooi, dus onze tegenstander deze middag (EMM Randwijk) was gewaarschuwd.

Vooraf leken we met een uitzonderlijk aantal van 13 te starten aan deze bekerpot, maar dit bleek achteraf allemaal schijn. Kevin Plasmans, onze witte walvis, hield het in de warming-up al voor gezien en Dirk Sloot heeft vriendjes met corona dus dat risico wilden we niet nemen.

We begonnen de pot dus met 11 man en geen wissels. Geen probleem voor onze sterren, want dat zijn we inmiddels wel gewend. Aanvoerder deze mooie dag was ons kale kanon: Ingo Benen. Waarom laat ik even in het midden, maar om een kleine tip te geven: Hij had de avond ervoor al raak geprikt.

3 uur werd er afgetrapt onder het toeziend oog van honderden toeschouwers en ik overdrijf niet als ik zeg dat het begin voor de jongens van OBW was. De ene na de andere kans werd verprutst en het had eigenlijk na 15 minuten al 4-0 moeten staan. Ik kan hier wel elke kans gaan beschrijven, maar dan zou ik het sterrenteam enorm voor lul zetten en dat gaan we dus niet doen.

De 1e goal valt pas in de 22e minuut . Na een overtreding op Dimitri Vrehe is het de aanvoerder Ingo Benen die vanaf 11 meter mag aanleggen. Een koud kunstje voor deze kale womanizer en de 1-0 is eindelijk daar. OBW wil meer en na een mooie combinatie tussen Roy Driessen en Luc Terlouw is het Luc die in de 25e minuut de 2-0 maakt. Randwijk is een maatje te klein voor de sterren en een monsterscore hangt in de lucht. In de 30e minuut wordt Dimitri weggestuurd op links en hij bedient Maarten Stekelenburg. Onder het toeziend oog van zijn knappe moeder schuift hij de 3-0 binnen en de wedstrijd is al gespeeld na 30 minuten.

Niet veel later de enige echte kans voor de bezoekers uit Randwijk. De linksbuiten frommelt zich door de defensie en onze bonzo besluit om hem maar neer te schoppen. Die zal wel naar de spons hebben gekeken vorige week. Een penalty is het gevolg. Normaal gesproken een goal, want onze keeper Leon laat zich niet lenen voor dit soort laffe goaltjes. Maar tot ons geluk gaat deze bal op de paal en via de kop van Leon uit de goal. Wat een wereldredding van onze topkeeper, zo kennen we hem weer!

Onze toptrainer Rini coacht als een malle en blijft onze sterren naar voren sturen en met succes! In de 35e minuut is het wederom de Steek die voor de 4-0 zorgt. Ik kan de goal niet meer echt herinneren, want ik was wederom naar zijn knappe ma aan het kijken. De 5-0 valt uit een counter en na een actie door het midden van Dimi kan Roy afronden. Randwijk is er inmiddels al helemaal klaar mee en na een steekpass van Ingo lopen Martijn en Dimi alleen op de keeper af. Martijn is niet zelfzuchtig en geeft hem af op Dimi en de 6-0 is een feit.

6-0 is de ruststand en Rini onze trainer weet niet wat hij mee maakt. Na een paar kloteseizoenen met kwalitatief slechte elftallen heeft hij eindelijk een selectie waar de klasse er vanaf druipt. Ik heb een man van 69 nog nooit zo blij gezien. In de rust belooft hij dan ook een kan bier als de dubbele cijfers worden gehaald en harder kun je ons niet motiveren.

In de 2e helft gaan we gewoon verder waar we mee bezig waren en de 7-0 laat niet lang op zich wachten. Na een scrimmage voor de goal is het wederom onze 12e man Maarten Stekelenburg die kan scoren. Voor iemand die alleen maar op de bank wil zitten speelt deze man de sterren van de hemel.

De 8-0 was een klein cadeautje van de verder goed leidende scheidsrechter. Roy maakt een gigantische schwalbe in de 16 en tot ieders verbazing krijgen we een penalty. Een mooie kans voor Luc om zijn hattrick te maken. Hij lijkt de pingel niet te durven nemen, maar hij wordt gedwongen door al zijn medespelers. Gelukkig maar, want hij schiet de bal foutloos in en Luc heeft zijn hattrick te pakken.

De sterren zijn op zoek naar de dubbele cijfers en na wederom een mooie dieptebal van Ingo is het de slechtste man van het veld: Dimitri Vrehe die de bal met heel veel geluk over de keeper heen kan wippen, 9-0.  We weten allemaal dat het scorebord niet tot de 10 kan en dat geeft ons enorm veel motivatie om er nog 1 bij te prikken.

 

Man of the match Maarten Stekelenburg is erg op dreef en na wederom een afgeslagen bal prikt hij de bal feilloos in het hoekje, 10-0! Wat moeten zijn ouders trots zijn geweest op deze klasbak. Had ik al gezegd dat zijn moeder erg knap is? 10-0 lijkt wel voldoende voor deze galavoorstelling, maar Dimi wilt nog even zijn hattrick maken. Gelukkig staat Roy ook nog in het veld en hij geeft Dimi een niet te missen kans. Voor de verandering mist hij dan ook niet en de 11-0 is daar en tevens de eindstand.

Een wedstrijd met een tegenstander die veel te zwak voor ons was. Het leken me erg lieve jongens. Maar ze zaten er vandaag niet erg lekker in en dat is een understatement. 3 spelers met een hattrick dat maak je niet vaak mee. Luc, Dimi en de man of de match: De Steek.

11 spelers deze keer en dat blijkt genoeg te zijn om dit soort monsteruitslagen neer te zetten, wat een talent zit er toch in ons team!

Volgende week mogen we naar het mooie Nijmegen voor de wedstrijd tegen UNI, dat zullen ook wel weer dubbele cijfers worden, want man wat zijn wij een partij goed zeg! Schandalig dat OBW geen entree vraagt voor dit soort wedstrijden, want het is een genot om onze sterren te zien ballen.

Het was me weer een genoegen en ik verwacht volgende week vele fans in het mooie Nijmegen!

Aanvang 15.00.

433e15be-74c6-409c-83fb-7902687a8f97.jpg

Onze toptrainer met de welverdiende kan.

De beste en de slechtste man van het veld.