7b9a0f19-52c3-40ab-8109-d47a08dae99b.jpg

De Spons weer helemaal het mannetje

De 1e training van het sterrenteam!

Woensdag 5 augustus mochten de sterren van OBW zaterdag 1 weer de wei in voor de 1e training van het seizoen. Daar waar normaal zo’n 1000 man langs de zijlijn staan om een klein glimpje van hun helden te zien, was dat op deze zwoele zomeravond helaas niet het geval. De corona voorkwam het normaal zo vele aanwezige publiek.

Dit seizoen hebben we ook een nieuwe toptrainer voor de groep staan. Niek Tinneveld hebben we eruit moeten gooien, omdat de man totaal niet capabel bleek te zijn en het vooral voor de centen en de roem deed. Aankomend jaar gaan we het doen met de 69-jarige Rini Kromdijk. Een begrip in het amateurvoetbal (volgens hem zelf dan). Na zowat elke club in de Liemers onder zijn hoede te hebben gehad, heeft hij zich uiteindelijk omhoog gewerkt naar onze sterren. Wij zijn de moeilijkste niet en gunnen hem dan ook dit jaar het kampioenschap in de 4e klasse A. Een formaliteit volgens ons allen. Rini, ga lekker achterover zitten, neem een lekker pilsje en zie alle punten binnenstromen dit seizoen!

Er waren 14 sterren afgekomen op de 1e training en zoveel hebben we er geloof ik nog nooit gehad. De enige verzakers dit keer waren Bob, Sander en Ingo. Bob en Sander blijken druk te zijn met de kinderen, die zullen wel geen vrouw hebben ofzo. En Ingo zoals we allemaal weten is erg druk met werk, omdat hij nooit een vak geleerd heeft. Na een kleine introductie van onze nieuwe topper Rini konden we dan eindelijk weer ballen op het mooiste sportpark van Nederland. We begonnen met een inspeelpass en een lange bal en dan zie je meteen de klasse van het team. Elke bal kwam op de stropdas en Rini wist niet wat hij zag. Links of rechts, het maakt onze sterren allemaal geen kloot uit. Na een geweldige oefening was het daarna tijd voor het positiespel. Daar kan ik ook heel kort over zijn: 8 tegen 4 en Barcelona was er niks bij. De ene combinatie na de andere en de jongens in het midden werden helemaal zoek getikt. Het niveau was zoals verwacht meteen gigantisch hoog en dat voor een 1e training. Daarna was het tijd om onze topkeeper Leon onder vuur te nemen, een van de beste keepers van Gelderland. En dat bleek wederom! De ene na de andere bal vist deze man uit de kruising alsof het niks is. Wat moet je met 2 keepers in je team als je een gozer als Leon in de goal hebt? Na zo’n anderhalf uur trainen, waren de sterren nog steeds niet moe en er werd afgesloten met een partij. Wat denkt u?? Juist, het niveau was wederom erg hoog en de sterren waren aan elkaar gewaagd. We hadden zelfs Maarten Stekelenburg op goal, dan weet u wel een beetje wat voor niveau wij hebben. Eindstand weet ik niet meer, maar volgens mij had het team van Dimi gewonnen.

Na zo’n 2 uur getraind te hebben, gingen we moe en voldaan de douches in. Iets waar ook menig speler naar uitgekeken heeft in de coronastop. Maar we moeten niet vergeten dat we bij OBW spelen en de douche deed me een beetje denken aan een man met gigantische prostaatproblemen. OBW heeft moeten bezuinigen om Rini te kunnen betalen.

Gelukkig was alles weer goed toen we de mooiste kantine van het land binnenkwamen en de pils smaakte weer zoals vanouds. Daar waar de spons er niet zo lekker inzat tijdens de training, was hij in de 3e helft weer helemaal het mannetje, wat is het toch ook een klasbak.

Volgende week woensdag weer een training en zaterdag de 15e onze 1e oefenwedstrijd uit tegen SDZZ om 13.30. Wees er snel bij, want er worden weer zo’n 1000 man verwacht en dat kan natuurlijk niet in deze Coronatijd.

Tot zaterdag 15 augustus allemaal!

3f5a306f-522c-4aad-9842-7d2f2ef4e45c.jpg

Die jongen in de goal is dus Maarten Stekelenburg!

ba3abdb4-e6ff-4c90-8032-9b54d7ba480c.jpg

Dirk Sloot aan de bal net voordat hij Kevin Plasmans een hele zieke panna geeft.

Volgende verslag: