84d90bd1-55d3-4f00-8358-d312a095d7ff.jpg

Onze verdediging was weer eens niet te passeren op deze mooie zaterdag.

35ca9e3a-c375-4543-9244-a2b699ca7130.jpg

Rini legt nog een keer uit hoe goed hij wel niet was in de zaal vroeger.

De 2e bekerwedstrijd van de sterren!

Zaterdag 5 september was het weer zover, tijd voor de sterren om weer een team voetballes te geven. Ditmaal was UNI VV de tegenstander. Op naar het mooie Nijmegen dus voor een lekker bekerpotje.

 

Toen we aankwamen schrokken de meesten enorm! Dus zo ziet een universiteit eruit, de sterren keken dan ook hun ogen uit en dit leidde tot een niet al te beste 1e helft. We hadden 14 man tot onze beschikking vandaag, dat mag je toch wel opmerkelijk noemen. 12 toppers van onszelf en Remco en Wesley sloten aan van zaterdag 3. We zagen er enorm goed uit deze zaterdag al zeg ik het zelf en dat komt omdat de meeste van onze sterren naar Kapsalon Mehmet gaan waar je al vanaf 12 euro geknipt kan worden! Maar ik maak verder geen reclame voor onze sponsor natuurlijk. 14 knappe mannen tegen de eeuwige studenten van UNI dat moet een lekker potje worden zou je zeggen. Dit bleek een ware illusie.

De 1e helft was eigenlijk gewoon om te janken van onze kant. UNI zette ons onder druk en dat was een tijdje geleden dat we dat hadden meegemaakt. Na 3x balverlies op het middenveld en kansen voor UNI leek het ons dan ook maar beter om de bal als een echte 4e klasser gewoon maar naar voren te peren. Toch kreeg OBW in het begin van de wedstrijd nog aardig wat goede kansen via Dimitri Vrehe, maar hij bakte er weer eens vrij weinig van dus de stand bleef bij 0-0.

Zoals ik al aangaf kreeg UNI ook wat kansjes en na weer balverlies op het middenveld lijkt UNI de 1-0 te maken. Gelukkig is de onverwoestbare Luc Terlouw in de buurt en gooit zich voor de bal. Een botsing is het gevolg met Luc en Leon. Luc moet eraf met zo te zien een gekneusde rib. Blijkt Luc toch niet zo onverwoestbaar te zijn als we denken. Hij besluit nog wel even de cornervlag op veld 3 te trappen dus dat was nog wel leuk. Remco komt erin voor Luc en hij speelt een prima pot. Niet veel later moet ook Bonzo eraf en Wesley komt hem vervangen. Van 3 wissels na 1 wissel in een half uur, niks verrassends aan bij ons sterrenteam.

De ruststand is 0-0 en daar zal vooral Dirk blij mee te zijn. Ik brand natuurlijk nooit mensen af in mijn verslagen, maar wat was deze man gigantisch slecht. Het wordt tijd dat zijn broer Willem weer fit wordt, want zonder zijn broer lijkt Dirk helemaal van het padje. Dit zijn we niet gewend van onze Herwense muur!

In de 2e helft gaat het een stukje beter en we beginnen zowaar te voetballen. Dit komt ook mede omdat UNI ons niet meer echt vol onder druk zet en dat blijken we toch wel een balletje rond te kunnen spelen. OBW komt beter in de wedstrijd, maar tot echte 100% kansen leidt dit niet. Maar zoals iedereen weet hebben wij altijd nog een troef op de bank zitten. Maarten Stekelenburg is de naam en deze man is levensgevaarlijk.

Ik had de jongens van UNI al gewaarschuwd dat ze op moesten passen, omdat er snel een hele goede speler in zou komen. De jongens van UNI dachten dat ik een geintje maakte en dat hebben ze geweten. Maarten komt erin voor Martijn en niet veel later geeft Roy de bal diep op Maarten. Maarten neemt de bal geweldig aan en schiet de bal beheerst in het hoekje en de 0-1 is een feit.

Een schitterende goal, maar voor de Steek een koud kunstje natuurlijk. OBW beperkt zich na deze goal tot het verdedigen en doet dit naar behoren. Celvin speelde een dijk van een wedstrijd en Arie liep weer lekker te beuken, een topcombinatie. Ook Leon stond heerlijk te keepen en als er al een kans kwam voor UNI was onze vliegende panter een sta in de weg.

 

Dan in de laatste minuut van de wedstrijd is het een van onze beste spelers van de middag Bob ter Heerdt met een niet te missen kans. De Steek gunt deze man wel zijn goaltje en geeft de bal na een counter af op Bob. Deze bal kan bijna niet gemist worden, maar om eerlijk te zijn is Bob nou niet bepaald een doelpuntenmachine. Hij schiet dan ook hoog over en de meeste sterren komen niet meer bij van het lachen. Dit blijkt genoeg te zijn voor de scheidsrechter om af te fluiten en de 0-1 winst is daar.

Een niet al te beste pot van onze kant, maar wederom 3 punten. Een stukje ervaring noemen we dat. Een gelijkspel was misschien iets meer terecht geweest, maar het voetbal is niet altijd eerlijk. UNI was vooral in de 1e helft de betere ploeg, maar in de 2e helft kwamen ze amper nog tot kansen. Het waren wel aardige jongens vond ik, alleen daar zullen Celvin en Luc misschien iets anders over denken.

Rini heeft zijn 3 punten weer binnen dus onze trainer heeft weer een topweekend, niks te danken trainert! Zoals ik al eerder aangaf, wen er maar vast aan.

Volgende week moeten we thuis tegen ONA uit Wageningen en deze pot moeten we winnen om door te gaan in de beker, ik heb er wederom vertrouwen in.

Aanvang 15.00 in Zevenaar.

Tot dan op het mooiste sportpark van Nederland!

e242696e-4ae0-44f9-a19d-015aedc7c801.jpg

Bob speelde een heerlijke pot, maar lijkt nog steeds met zijn gemiste kans te zitten.