De sterren bekeren door!

Zaterdag 12 september en dat betekent dat iedereen op het mooiste sportpark van het land te vinden is, want de sterren uit Zevenaar hadden weer eens een thuispot. ONA’53 uit Wageningen kwam ditmaal op bezoek en dat deden ze in stijl. Deze mannen kwamen zowaar in een bus naar Zevenaar! Hier hebben we uiteraard even een foto van gemaakt, want dit gaan we denk ik dit seizoen niet meer meemaken. Dat moet wel een serieus ploegje zijn! Dit bleek ook zo te zijn, maar de sterren hebben voor hetere vuren gestaan.

11 man tot onze beschikking deze keer, want de ene vond tennis belangrijker en de anderen vonden een weekendje weg met het gezin belangrijker. Over prioriteiten gesproken……. 

Ronald Lemm van zaterdag 2 sloot bij ons aan en dat betekent dat ons geheime wapen Maarten Stelekenburg weer lekker op het bankie kon plaatsnemen.


Het was al snel duidelijk dat ONA een prima ploegje had en wij met al onze ervaring beperkten ons in het begin van de wedstrijd tot het inzakken. Een tactisch meesterplan van Rini, want in de 4e min komt OBW al op voorsprong. Na balverlies bij ONA is het Ronald Lemm die Kevin Plasmans voor de keeper kan zetten met een bekeken balletje.


Geen probleem voor onze aanvoerder en hij schuift de bal rustig achter de keeper. Volgens mij nam Kevin hem mee met de hand, maar de scheidsrechter zag vandaag wel meer dingen over het hoofd. OBW laat het spel aan ONA en wil er snel uitkomen via de zijkanten. In een aantrekkelijke pot met kansen over en weer is het in de 30e minuut OBW dat op een 2-0 voorsprong komt. Dimitri Vrehe ontvangt de bal op links en zet zijn turbo aan, ik wist niet dat hij die nog had, maar blijkbaar had hij er vandaag eindelijk weer eens een keer zin in. Na 3 man voorbij te hebben gespeeld op snelheid kan hij Willem Sloot bedienen en Willem schiet de 2-0 tegen de touwen

2-0 is de ruststand en tevreden gaan de sterren aan de thee. De beste helft van het seizoen kun je wel stellen en dat tegen een goed voetballende ploeg.


OBW gaat in de 2e helft verder waar het de eerste helft mee geëindigd was en dat betekent lekker inzakken en toeslaan in de counter. Wederom met succes, want in de 60e minuut is het wederom smullen voor het aanwezige publiek. Kevin bedient Martijn Piek op maat en Martijn stuurt Dimitri diep. Dimitri is niet zelfzuchtig en geeft de bal breed op Ronald. Ronald tikt de bal voor open doel binnen en de stand is 3-0. Een schitterende aanval en de wedstrijd lijkt gespeeld.

Maar zoals iedereen weet, hebben wij de spons in het team en die houdt niet van wedstrijden die al gespeeld zijn, want na dramatisch uitverdedigen van Dirk Sloot is het de spons die wederom een gozer in de 16 neer schopt.
Ongekend hoeveel pingels deze man al heeft weggegeven en hij lijkt er een hobby van te hebben gemaakt. Dirk ging hier uiteraard ook totaal niet vrijuit, maar deze fouten moeten er absoluut uit! Sterrenteam onwaardig al zeg ik het zelf.

De pingel wordt feilloos binnen geschoten en ONA begint er weer in te geloven met nog een kwartier op de klok. Precies iets wat we niet kunnen gebruiken met dit manke team van 12 man sterk.

Inmiddels is Steek erin gekomen voor Ronald en dat betekent geen wissels meer, iets wat we al weken gewend zijn. In de slotfase staan we dan ook gigantisch onder druk en niet veel later kan de spits van ONA uithalen in de 16. De bal vliegt hard in de korte hoek en onze betrouwbare sluitpost Leon is kansloos. Een bal die houdbaar leek, maar Leon staat de laatste tijd heerlijk te keepen, dus ik zal niet teveel woorden vuil maken aan deze goal.

In de tussentijd nog een schitterend moment en een teken van de pure klasse van een van onze sterren. We krijgen een vrije trap op 50 meter van de goal en Kevin Plasmans ziet de keeper voor de goal staan, hij schiet de bal ineens op goal en deze vliegt fantastisch binnen. Iedereen staat vol verbazing te kijken, maar de scheidsrechter blijkt absoluut geen voetballiefhebber te zijn. De bal lag niet stil kregen we te horen. Man, man, man, hoe kun je zo’n goal afkeuren. Daar zal Kevin nog wel even van wakker liggen vannacht!

ONA ruikt inmiddels bloed en is gretig op zoek naar de gelijkmaker. De sterren hebben gister weer teveel gezopen, want de meeste zitten er helemaal doorheen. De 3-3 valt dan ook in de 85e minuut na een scrimmage. De bal was zo’n halve meter over de lijn, maar de scheidsrechter ziet wat anders en we spelen door. Daar komen we goed weg, zal ook wel met ervaring te maken hebben.

In de 90e minuut maakt Dimitri aan alle hoop van ONA een einde, want na een goede voorzet van Roy die eigenlijk voor Maarten Stekelenburg bedoeld was, kan Dimitri de 4-2 binnenschieten en de wedstrijd is gespeeld.

De beste wedstrijd van het seizoen van onze kant en dat wederom met te weinig man. Vooral in de 1e helft hebben we weinig weggegeven en heeft ons strijdplan, door er snel uit te komen uitstekend gewerkt. Een zeer goede prestatie tegen een goede en sportieve tegenstander.

Ingo Benen en Celvin Furtjes waren centraal achterin absolute beesten en ik heb Roy Driessen en Martijn Piek nog nooit zo fel gezien in de duels. Zelfs Dimitri was niet eens zo slecht vandaag, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 

Volgende week begint de competitie en als we zo voetballen dan zijn wij de te kloppen ploeg.

Aanvang 15.00 op het mooiste sportpark van Nederland tegen Beuningse Boys.

Tot dan!

d9797b0d-c044-4986-b869-ae4ca4645a16.jpg
5fa2de0d-10e6-47dd-8500-f5f7d1122ace.jpg
f2d4b6ba-1502-4186-96a1-efb2e072a59e.jpg

De pingel voor ONA, mede mogelijk gemaakt door Dirk Sloot en de spons.

Een van onze trouwste fans: Nico van Snippenburg. Een liefhebber van pils en natuurlijk fan van het sterrenteam.

De bus van de tegenstander, dat we dat nog mogen meemaken!