0e587053-3b74-40a8-a6a4-f3ddd36c7c0c.jpg

Olympische Bierspelen in de kroeg van Ingo Benen.

Zaterdag 13 maart was weer een dag om naar uit te kijken. Nee de sterren van OBW zaterdag 1 spelen helaas niet door bepaalde omstandigheden. Maar wij hadden ons geplaatst voor de Olympische Bierspelen in de kroeg van Ingo op de Vondellaan. Nou heet de site www.voetbalvolgensvrehe.com, maar van de wedstrijden die er op deze mooie dag op waren hebben we bijzonder weinig meegekregen. Hoe zou dat toch komen? 12 uur begon de pret en konden we al onze skills eindelijk tentoonstellen. De volgende jongens hadden zich geplaatst: Roy, Stijn, Robin, Ingo, Spons, Jort, Sjors en Dimi. De organisatie had ervoor gezorgd dat we veilig konden deelnemen aan de bierspelen m.b.t. corona. Er werd dus om en om gespeeld op afstand.

 Het 1e serieuze spel was ‘’fishing hero’’. Nou lijkt dit spel voor kinderen, maar dat is absoluut niet het geval. De slechtste tijd was voor Dimi en dit moest hij bekopen met een heerlijk biertje. Dit werd er een van vele op deze mooie dag.

Daarna was het tijd voor een klassieker en de dobbelstenen werden erbij gehaald om heerlijk te kunnen mexen. Er werd gedobbeld alsof ons leven ervan af hing. De piraat mocht de piratenhoed op en die stond ons allemaal erg goed. Grote verliezer deze ronde werd toch wel Jort. Die er op deze Bierspelen niet al te lekker in zat. Hij had zelf in al zijn enthousiasme een flesje Bacardi meegenomen voor de jongens, maar ik kan je vertellen dat hij dat flesje grotendeels zelf op heeft mogen drinken. Kleine spoiler: Op het eind van deze mooie dag had Jort nog amper kleren aan.

Op naar het volgende spel en dat was de pop-up piraat. Ook weer een serieus spel dat op de markt is gebracht als drankspel. Na een grote ruzie tussen Ingo en de Spons over hoe dat ding nou eigenlijk werkt, konden we eindelijk beginnen. Even voor de trouwe lezer: Spons had uiteraard gelijk, want Ingo heeft geen vak geleerd. Spons leek het spel thuis veel geoefend te hebben want ik kan me niet herinneren dat hij ook maar 1 pot verloor. Grote verliezer was wederom Jort, maar dat is hij gelukkig gewend in zijn leven.

Het was inmiddels alweer 4 uur en menig deelnemer leek te bezwijken onder de druk van de bierspelen. Of was het nu al zattigheid? Dat met nog zo’n 5 uur te gaan is geen goede voorbode…..

4 uur was het dus even tijd voor wat ontspanning en Dimi had een quiz voorbereid met 5 rondes: Vrouwelijke actrices, OBW, Geschiedenis, Spelerspaspoorten en Rekenen. De quiz was gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 10. Dat was maar goed ook, want het niveau lag bijzonder laag. Alleen Roy onttrok zich aan de malaise en won de quiz dan ook erg makkelijk. Spelerspaspoorten en de vrouwelijke actrices zonder heel veel kleren aan, daar wist Roy alles van. Gefeliciteerd jongen!

Ondertussen was er ook een hoop voetbal op tv, maar daar was absoluut geen tijd voor, want beerpong stond op het programma! Met als hoogtepunt Stijn en Dimi tegen Jort en Ingo. Stijn en Dimi hadden in het geheim al maanden van tevoren getraind en met succes. In de 1e beurt gooiden Dimi en Stijn raak in het zelfde bekertje en dat betekent natuurlijk meteen de winst! De verliezer van de avond genaamd Jort kon dus weer zuipen, maar gelukkig had hij Ingo die hem hielp met de liters pils.

Tijdens het buffet voor deze atleten, dat absoluut niet te vreten was, kregen we vermaak van Spons die een dansje had voorbereid. Hierna begonnen we aan de finalerondes. Stille genieters Robin en Sjors wonnen vrijwel elk spel en Stijn kon de druk niet meer aan en vertrok vroegtijdig naar huis om zijn verlies te verwerken.

Kareltje de krokodil die al menig pilsbaas helemaal kapot heeft gemaakt stond op het programma. De ontembare Robin had hier natuurlijk maling aan en drukte de ene na de andere tand in. Ook Sjors was niet bang voor Kareltje en verbouwde die bek van hem net zoals zijn eigen bek verbouwd is na een valpartij op de parkeerplaats na een avond zuipen. 1 man kon Kareltje absoluut niet aan en dat was: Jort Kruis. Het is een wonder dat deze man nog kon staan, wel kreeg hij het heet van alle alcohol en besloot vrijwel al zijn kleren uit te trekken. Uit coulance hebben wij dat ook maar gedaan, want we vonden het een beetje zielig voor onze vriend.

Het was inmiddels al bijna 9 uur en dat betekende dat de bierspelen tot een eind kwamen. Maar goed ook, want er kwam een hoop onzin uit Roy over voetballer Brian Brobbey en Ingo begon hetzelfde verhaal voor de 4e keer te vertellen.

De top 3 van deze mooie dag:

Nummer 3: Sjors Benen

Nummer 2: Roy van Elk

Nummer 1: Robin Verhoeven

Absolute verliezer van deze dag was: Jort Kruis. Ook zijn broer Spons stelde gigantisch teleur.

Stijn, Dimi en Ingo konden de hoge verwachting niet waarmaken en eindigden anoniem in de middenmoot.

Bedankt voor het lezen van wederom een lulverhaal en volgende keer zal het misschien wel weer over voetbal gaan.

41523f5b-dfa9-4282-a086-447cf87d5a85.jpg

Een klein bewijs dat er wel degelijk een soort van voetbal werd gekeken.

Het werd een beetje een vreemde dag...

af5ea931-f7d5-4ce9-bb7a-0aaf8d6e7f3c.jpg
cf3cc6dc-f9a3-42be-b400-1ce25b9f40c1.jpg

Links de absolute verliezer, rechts de koning van de Olymische Bierspelen.

Spons aan het dansen voor ons vermaak. Deze man kan ook alles!