15829e1a-dc5f-47a6-9889-2e67e5922306.jpg

Dimi voor de tv 3: Tottenham Hotspur – Leicester City

Het is zondag 19 juli en waar zit Dimi? Nou, nog niet voor de tv. Want het is een heerlijke dag en dat betekent dat ik ook buiten moet zijn met mijn vriendjes. Dus gaan we vandaag footgolfen in Doetinchem en daar kunnen we kort over zijn: De baan was niet best dus Nout (spons) Kruis ging er met de overwinning vandoor en in al zijn blijdschap is hij zijn eigen bal kwijtgeraakt. Na de heerlijke middag onder het genot van een goudgele rakker, kon ik eindelijk voor dat mooie rechthoekige ding gaan zitten.

 

Sportcafé Lentemorgen was de gelukkige dit keer om mij en mijn vriendjes te mogen ontvangen. Het is wel toevallig dat ik elke keer bij een sponsor van ons team zit, maar dat geheel terzijde. Een paar heerlijke potjes deze avond, maar ik heb gekozen voor Tottenham – Leicester. En dat komt, omdat ik tijdens de halve finale van de FA cup in slaap viel. Niet omdat die pot zo saai was, maar laten we maar zeggen dat ik een beetje moe was.

Leicester staat 4e en wil die plek graag behouden voor Champions League voetbal. Het Tottenham van Mourinho is terug te vinden op plek 7 en kan bij winst voorlopig over de Wolves heen. Sinds de komst van Mourinho beperkt Tottenham zich tot het verdedigen en wil met snelle counters met jongens zoals Heung-Min Son en Lucas Moura en afmaker Harry Kane gevaarlijk worden. Zo ook nu weer.

 

Tottenham laat Leicester het spel maken en loert op de counter. In de 6e min is het al raak. Na een tegenaanval is het Kane die de bal breed geeft op Son. Son drijft naar binnen en haalt uit. James Justin toucheert de bal waardoor hij zijn keeper Kasper Schmeichel kansloos laat. Een eigen doelpunt en een gelukkige voorsprong voor Tottenham. Precies wat de ploeg van Mourinho wil met zijn tactiek.

In de gehele wedstrijd is het Leicester met het meeste balbezit en creëert ook zeker kansen. Alleen de uitstekende keepende Hugo Lloris is telkens een sta in de weg. Na een voorzet is het Ayoze Pérez die de bal geweldig aanneemt met de borst en in een keer op de pantoffel neemt. Hij lijkt schitterend voor de 1-1 aan te tekenen, maar de redding van Lloris is misschien nog wel mooier.

In de 37e minuut is het wederom raak via een counter van Tottenham. Na een snelle uitbraak is het Moura met een geweldige steekbal op Kane. Kane komt schuin voor de goal en schiet de bal knap binnen in de verre hoek met zijn linkerbeen en de 2-0 is een feit.

3 minuten later ligt de bal alweer in het mandje en het is met afstand de mooiste van de middag. Moura geeft de bal aan Kane, maar dwingt hem naar de zijkant met zijn zwakke pass, geen probleem voor Kane, want hij trekt naar binnen en schiet de bal schitterend hoog in de verre hoek. Schmeichel wederom kansloos en de wedstrijd is gespeeld en dat terwijl Leicester zo’n 70% balbezit had.

De 2e helft is zoals wel vaker een stuk minder dan de 1e, maar wat verwacht je bij een 3-0 ruststand. Leicester City neemt nog een paar keer Lloris onder vuur, maar hij keept een van zijn betere wedstrijden dit seizoen en houdt zijn doel schoon. Tottenham is alleen maar aan het verdedigen en  doet dit verder prima. Steven Bergwijn mag nog even zijn kunsten laten zien en komt erin in de 77e minuut, maar ook hij krijgt verder weinig bruikbare ballen in zijn kwartiertje.

Wes Morgan, ook wel Captain Morgan genoemd, mocht weer een keer meedoen bij Leicester en dat lijkt me voor de volgende keer niet zo’n goed plan meer. Ook de 19 jarige Luke Thomas, linksback bij Leicester, speelde een draak van een wedstrijd en het is lang geleden dat ik iemand zoveel balverlies heb zien lijden in een wedstrijd. Op de televisie dan, want ik zie het bij ons elke week op de zaterdag.

Tottenham heeft 3 schoten op goal gehad en 3 doelpunten gemaakt. Een prima gemiddelde dus. Volgende week moet Leicester naar Manchester United en dan kunnen ze alsnog de Champions League veiligstellen.

Op de foto’s nog een paar kleine sfeerimpressies van onze topdag met mijn vriendjes, de jongens zonder zwarte (pils)polo zijn mijn vrienden niet, dan weet u dat ook weer.

Tot de volgende keer bij Dimi voor de tv en waar zal ik dan weer zijn!? Ook zo benieuwd?

Houd dan voetbalvolgensvrehe goed in de gaten!!

7b7dc567-9a6d-4e8a-b93b-328a8d7a18d3.jpg

Op de fiets naar Doetinchem

Op zoek naar de verdwenen bal

34a9bf55-5d29-4602-8907-9107dc699809.jpg

Verbrande vriendjes kijken een wedstrijd