928ef002-71b5-422d-9862-eac678873061.jpg

Het werd gezelliger en gezelliger aan het eind van de avond...

Dimi voor de tv 4: Barcelona-Bayern München.

Vrijdag 14 augustus en er is weer een heerlijk potje op de tv. Dan weet natuurlijk iedereen dat deze jongen voor de tv zit met zijn vele vriendjes. Het is even geleden dat er een Dimi voor de tv was, maar zoals ook velen weten, heb ik een erg druk en hectisch leven. Maar we zitten gelukkig weer op het bankie thuis met meerdere vriendjes. Het is heet en dan moet er goed gedronken worden. Fijn dat de jongens mij helpen om alle halve liters Amstel op te drinken, wat een klasbakken!

Ik kan alvast verklappen dat het een heerlijk potje was, mijn pa dacht daar iets anders over overigens. Weet niet wat die oudjes toch altijd tegen die Duitsers hebben, best vreemd. In de 4e minuut is het al raak en het is meteen een heerlijke goal. Ivan Perišić komt door op links en geeft de bal hoog voor randje 16. Thomas Müller gaat de een-twee aan met Robert Lewandowski en Müller kan net binnen de 16 met links binnenwerken. Een heerlijke goal en we zijn los! Vrijwel direct erna is het Jordi Alba die doorkomt op links en hij kan Luis Suárez een niet te missen kans geven, maar zijn bal is veel te kort en David Alaba kan er tussen komen. Nou is Alaba een fijne vent en besluit Barcelona te helpen door de bal in het eigen doel te werken. 1-1 en de eerste 10 minuten zijn om te smullen.

De verdedigers van Bayern staan erg hoog en geven heel veel ruimte weg. Wat voor veel kansen zorgt, maar tot scoren leidt het niet voor Barcelona. Het gaat gelijk op in de beginfase en ik zit te genieten van deze heerlijke pot. Wat kan voetbal toch mooi zijn, het niveau doet me een beetje denken aan het sterrenteam van OBW, iets waar mijn vrienden het ook mee eens waren. De 1-2 wordt ingeleid door Sergi Roberto van Barcelona na slordig balverlies. Serge Gnabry kan overnemen en bedient Perišić. Hij krijgt de bal voor zijn sterke linker aan de linkerkant en laat Marc-André ter Stegen kansloos in de verre hoek. Een bal die houdbaar leek, maar Marc-André zat er nou niet bepaald lekker in vandaag. Zal het dan toch stiekem een Bayern fan zijn? Niet veel later is het Leon Goretzka die de bal in een keer schitterend doorspeelt op Gnabry. Gerard Piqué is te laat en probeert hem nog te hinderen, maar Gnabry laat zich niet van de wijs brengen en kan de bal beheerst binnen schieten. 1-3 en had ik al aangegeven dat we naar een heerlijk potje zitten te kijken!? Bayern is nog lang niet klaar met Barcelona en de 1-4 laat dan ook niet lang op zich wachten.

In de tussentijd heeft ter Stegen de bal al zo’n 3 keer ingeleverd om Bayern nog verder uit te laten lopen, maar de spelers van Bayern lijken dit een beetje zielig te vinden voor hem en laten deze kansen onbenut. De 1-4 valt in de 31e minuut en het is weer balverlies achterin dat deze goal inleidt. De bal belandt uiteindelijk bij Joshua Kimmich die de bal strak voorgeeft vanaf rechts. Dat zijn balletjes voor Thomas Müller en als een echte spits komt hij voor zijn man en kan hij de bal binnenwerken.

1-4 is de ruststand en Barcelona lijkt de strijd te hebben verloren. Antoine Griezmann wordt ingebracht de 2e helft, maar net zoals de rest van het seizoen wordt deze man constant overgeslagen. Lionel Messi heeft ook niet echt zijn dag en is op de eerste 15 minuten na, onzichtbaar. Ik denk dat Cristiano Ronaldo op zijn wat duurdere bank aan het genieten is van het falen van Messi en zijn onderdanen.

Dan denk je dat Bayern wel even kalm aan gaat doen in de 2e helft, maar niks is minder waar. Ze lijken Barcelona helemaal kapot te willen gaan spelen en dit gaat ze ook lukken. Ik verklap wel veel in die verslagen van me he? Of toch niet? Want in de 57e minuut is het Jordi Alba die doorkomt op links en de bal aan Suárez geeft. Suárez maakt een geweldige kap op de 16 en kan vrij uithalen met zijn linker. Manuel Neuer is kansloos en zo is de stand 2-4. Is er dan toch hoop? Nee natuurlijk niet, want Bayern is veel te goed voor dit Barcelona. Na een geweldige actie van Alphonso Davies op links, waar hij een aantal spelers simpel voorbij loopt, kan hij op de achterlijn Kimmich bedienen. Een makkie voor Kimmich en het is weer 2-5. Ik weet niet wie die Davies heeft gescout, maar die man verdient een medaille, want wat was die Davies weer verschrikkelijk goed. Af en toe een beetje lomp, maar op dit moment misschien wel de beste linksback van de wereld. Inmiddels is ook Philippe Coutinho erin gekomen en hij laat zich meteen zien. Coutinho ontvangt de bal van Müller en kan voorgeven op Lewandowski. Een makkie voor de Poolse spits en hij kopt de 2-6 in de touwen.

Nou vielen mij 2 dingen op bij deze goal: Het 1e was dat Coutinho gewoon erg blij was na een assist tegen zijn oude club. Zoals het hoort, anders moet je niet meedoen wat mij betreft. En het 2e was het feit dat Lewandowski volgens mij gewoon buitenspel stond. Normaal gesproken krijg je altijd van die hele mooie lijntjes en dan staat de spits 1cm buitenspel en dan gaat het feest niet door. In dit geval werd tijdens de VAR-check niks aan het publiek vertoond en werd de goal goedgekeurd. Een gevalletje apparatuur wat niet werkt, dus laten we dat maar niet aan het grote publiek zien. Maar deze jongen uit Zevenaar heeft het gezien!! De bobo’s bij de UEFA zullen wel een flink betje hebben staan dat Lewandowski met de kop moest scoren. In dat geval snap ik het helemaal jongens!

Barcelona wordt vernederd en in de 85e minuut wordt het ook nog 2-7. Müller geeft af op Coutinho en na wat gestoei met de bal kan hij de bal in de korte hoek schieten. Nu verontschuldigt Coutinho zich opeens voor zijn goal. Vreemd, bij een goal mag je blijkbaar niet blij zijn tegen je oude club, daar leek hij bij de vorige goal niet zoveel moeite mee te hebben. Dan is het wel leuk dat diezelfde Coutinho ook nog de 2-8 kan binnenwerken om zich dan weer te kunnen verontschuldigen. Wat moet de man toch vaak sorry zeggen deze pot. Lijkt mij beter dat hij niet meer speelt tegen zijn oude clubs, want hij wil eigenlijk niet scoren zo te zien.

De eindstand is 2-8 en de vernedering is compleet voor Barcelona. We zeiden al dat trainer Quique Setién ontslagen zou worden na deze pot en dit gebeurde ook niet veel later. Wat hebben mijn vriendjes en ik toch veel verstand van voetbal! Behalve als we er op moeten gokken dan verliezen we alleen maar. Maar dat is weer een ander verhaal.

Een heerlijke pot met 10 goals en uiteindelijk een oppermachtig Bayern München. De absolute favoriet voor de eindzege van de Champions League.

Een erg lange Dimi voor de tv deze keer, wat zullen mijn trouwe lezers blij zijn! Maar ik kon ook niet anders na zo’n heerlijke pot. Op de foto een kleine sfeerimpressie hoe gezellig het wel niet was. En wees niet bang we zijn allemaal Corona vrij, want als je in het sterrenteam zit, word je natuurlijk dagelijks getest.

Tot de volgende keer bij Dimi voor de tv!