59af6c3e-662f-44e0-9db7-9409e096620d.jpg

Wat een gezelligheid, Marco wou blijkbaar ook even op de foto.

Dimi voor de tv 5: Woverhampton Wanderers - Manchester City in de weer geopende Bar Gezellig.

Maandag 21 september en er is weer een heerlijk potje op de tv! City speelt haar eerste competitie-pot uit bij de Wolves. Een mooi excuus voor mijn vriendjes en ik om hier van te genieten met een goudgele rakker in de hand.

Na 2 hele zware weken is het weer zover. Onze favoriete kroeg, Bar Gezellig, is weer geopend en dat betekent dat we eindelijk weer aan het rad kunnen slingeren. Ik heb afgesproken met één van mijn kalende vrienden deze keer: Ingo Benen.

Het is een wonder dat deze man beschikbaar is op deze maandagavond, want de meeste tijd verdrijft hij met een toch wel leuk meisje. Ik zal haar naam niet noemen, want ik begrijp dat ze zich erg voor Ingo schaamt.

 

Kwart over 9 begint de pot, dus dat betekent 8 uur aanwezig in de kroeg voor alvast een mooie slinger aan het rad. Ingo is op dreef, want de eerste 10 bier kosten ons maar een tientje, dit wordt een topavond!

Dan maar naar de wedstrijd toe? Nee natuurlijk niet, want al mijn trouwe lezers zullen zich afvragen, waar is de Spons? Wees niet getreurd, want na zo’n 5 min in de wedstrijd komt spons opeens de kroeg binnenlopen. Ingo en ik zijn erg blij om onze pilsmaat te zien, maar vooral Marco van de BG fleurt helemaal op. De Spons heeft er namelijk persoonlijk voor gezorgd dat Marco een nieuw huis kon bouwen dus hij heeft de Spons erg hoog zitten.

Dan toch maar naar de wedstrijd toe! Manchester City is zoals vanouds een stuk beter dan Wolverhampton en heeft dan ook het meeste balbezit. City valt aan en de Wolves beperken zich tot het verdedigen en proberen er snel uit te komen via een goed ingeoliede Adama Traoré. In de 20e minuut is het al raak via de beste man van het veld Kevin de Bruyne. De Bruyne ontvangt de bal op de achterlijn in de 16 en is net iets sneller bij de bal dan Romain Saïss. Saïss vloert de Bruyne met een penalty tot gevolg. Een gigantische domme overtreding en de Spons geeft dan ook aan dat dit soort dingen zelfs in het profvoetbal gebeuren. Spons maakt namelijk elke week zo’n overtreding in de 16 bij het sterrenteam. De Bruyne gaat zelf achter de bal staan en schiet de bal onhoudbaar binnen.

Kevin de Bruyne was vandaag weer om te smullen, alleen hij had wel een erg vies rood baardje. Ik neem aan dat hij zelf ook fan is van de site, dus als je dit leest Kevin, effe dat rare rode sikje eraf!

In de 32e minuut is het 0-2 na een schitterende aanval. De Bruyne heeft een heerlijke steekpass in huis op Raheem Sterling. Sterling legt de bal terug op Phil Foden en Foden kan de bal binnentikken. Een schitterende aanval met wederom de Bruyne aan de basis van de goal. Foden is erg blij met zijn goal en ik denk dan ook dat hij dit vanavond even gaat vieren met Mason Greenwood. Ik verwacht weer een feestje met wat vrouwtjes vanavond, Foden neemt het huwelijk namelijk niet zo nauw.

0-2 is de ruststand en krijgen de Wolves dan helemaal geen kansjes? Oh jawel hoor, maar dat ben ik natuurlijk allemaal allang vergeten, want de kroeg was weer open na 2 weken! Dan is alles na een tijdje niet meer zo helder. Zeker als Marco in de rust even wegloopt en ik mijn kans zie om snel even onder de tap te hangen. De druk stond wel iets hoger dan ik dacht, want ik kreeg het allemaal niet op tijd weg. Zonde van het bier en spons was dan ook erg boos op me en terecht moet ik zeggen.

De 2e helft werd dan ook iets waziger allemaal, maar ik kan me de goals nog wel herinneren. Wolves doet in de 78e minuut namelijk wat terug via Raúl Jiménez en hoe! Daniel Podence van de Wolves ontvangt de bal op rechts. Hij geeft eerst een schitterende panna aan de Bruyne en daarna geeft hij de bal voor op het hoofd van Jiménez. De spits knikt de bal erg stijlvol tegen de touwen en de 1-2 is daar. Een heerlijke goal en wij als voetballiefhebbers zitten weer eens te genieten op deze mooie maandagavond.

 

Hierna zijn de Wolves op zoek naar de gelijkmaker en dit leidt tot wat kleine kansjes, maar die kan ik allemaal niet meer omschrijven natuurlijk. In de allerlaatste minuut is het Gabriel Jesus die nog voor de 1-3 zorgt met een frommelgoaltje. Hij ontvangt de bal in de kluts en haalt uit, deze bal wordt van richting veranderd en Rui Patrício is kansloos. Een lelijk einde van een heerlijk potje.

De kans is groot dat sommige mensen een iets andere wedstrijd hebben gezien, maar zoals ik al eerder aangaf, onze kroeg was weer open na 2 weken! Dan ben je toch vaak met andere dingen bezig, zoals vele slingers aan het rad geven en die goudgele pretcilinders wegwerken.

Het heeft even mogen duren voordat er weer een nieuwe Dimi voor de tv was, maar zoals ik ook al in de vorige Dimi voor de tv heb aangegeven. Ik ben heel erg druk en heb gewoon een hectisch leven.

Tot de volgende keer bij Dimi voor de tv!

fe1259bc-a2a6-440f-a695-cc8ff4b4f3bd.jpg

Even snel genieten van wat gratis pils, spons boos.

ec17cf77-d40e-4f70-a91e-286fdd69c1eb.jpg

Het bewijs dat ik wel degelijk wat van de wedstrijd heb gezien.