8fecaf04-c0df-413e-a4e6-a1dd541a5810.jpg

Wat een leuke lieve jongen zeg, met toch wel het mooiste reclamebord op het mooiste sportpark van Nederland.

Dimi voor de tv 7: Polen-Nederland bij de gebroeders Kruis.

Het is alweer een tijdje geleden dat er een Dimi voor de tv was, maar nu is het weer zover. Ditmaal ben ik in het mooie Oud-Zevenaar bij de gebroeders Kruis op bezoek om het potje Polen-Nederland te aanschouwen voor de Nations League.

Onze helden hadden vooraf nog een klein kansje om zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar dan moest Italië punten verspelen bij het zwakke Bosnië en Herzegovina. Iets wat hoogst onwaarschijnlijk leek en Italië won dan ook simpel met 0-2. Niet dat wij als Nederlanders dat heel erg vonden, want wedstrijden in de Nations League zijn toch maar veredelde oefenpotten dus ik kan er niet echt mee zitten. Toch is de Nations League lang niet zo’n gek idee. Als je kan voorkomen dat je tegen landen zoals Andorra en San Marino moet spelen dan ben ik altijd voor.

Met uiteraard een goudgele knuppel stevig in de handen, zaten mijn vriendjes en ik er weer klaar voor. Nederland begon dramatisch aan de wedstrijd en na 5 minuten stond al de 1-0 op het bord. Kamil Jozwiak kan er op links vandoor en het lijkt wel of Davy Klaassen bergop loopt, want hij wordt er finaal uitgelopen. Jozwiak trekt naar binnen, passeert Daley Blind ook nog even en schiet de 1-0 via de binnenkant van de paal erin. Een erg vermakelijke 1e helft volgt waar er kansen over en weer zijn en vooral Nederland er genoeg kreeg op de 1-1. Verdedigend was het erg zwak en een Stefan de Vrij en Daley Blind blonken deze dag uit in het schijn verdedigen.  Na een leuke 1e helft is 1-0 de ruststand.

In de 2e helft kreeg Polen meteen weer een kans op een doelpunt via Placheta, maar gelukkig gaat deze bal naast. Ik gebruik maar even alleen de achternaam van deze Placheta, want al die polen hebben me toch een moeilijke namen.

Met nog een half uur te spelen ging eindelijk onze Hans eraf. Hans Hateboer was zoals altijd dramatisch en Denzel Dumfries kwam hem vervangen. Denzel kan niet zo heel goed voetballen, maar ik vind het een genot om naar deze lompe tank te kijken.
Kort erna kreeg Nederland een penalty na een klein duwtje van Jan Bednarek op Georginio Wijnaldum. Een Pool die Jan heet, dat is ook wel eens lekker trouwens.

Wijnaldum zei later dat hij het een 100% penalty vond; nou als dat het geval is dan worden er per wedstrijd zo’n 50 pingels gegeven, want er was niet zo veel aan de hand naar mijn mening. Memphis Depay schiet de bal hard binnen en juicht zoals hij altijd doet. Met zijn vingertjes in zijn oortjes, erg irritant. Maar ja, ieder zo zijn maniertjes laten we maar zeggen.

Ondertussen voerde de Boer 3 wissels door: Owen Wijndal, Steven Berghuis en Donny van de Beek kwamen in het veld voor Patrick van Aanholt, Calvin Stengs en Davy Klaassen. Vlak voor tijd sleepte Nederland dan toch de overwinning uit de strijd. Na een corner van Steven Berghuis is het aanvoerder Wijnaldum die de bal schampt met zijn schouder. Via de kluts viel deze bal binnen en de overwinning was een feit.

Een leuke wedstrijd om te kijken met veel kansen over en weer. Nederland was vooral verdedigend erg zwak en ik verlang dan ook enorm om Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt weer centraal te zien spelen. Met dit team ga je geen Europees kampioen worden, maar er zit zeker wat rek in en met een beetje geluk kun je hopelijk een aardig eind komen.

Geen foto deze keer van de topavond dus pof ik er maar één neer van mijn mooie reclamebord. Wat een topbord is het toch ook! Het was erg gezellig en laten we hopen dat we snel weer de wei in mogen, want ik hoor al uit allerlei hoeken en gaten dat iedereen de sterren van OBW enorm mist!

 

Hieronder nog even de cijfers van onze helden, dan kunt u meteen zien hoeveel voetbalverstand ik daadwerkelijk heb. Ik ben wel erg kritisch zie ik, maar ik verwacht dan ook dat het Nederlands elftal net zo oogstrelend voetbal kan laten zien als de sterren van OBW zaterdag 1 en dat was tegen Polen helaas niet het geval.

 

De Cijfers!

Tim Krul: 6.

Kon niet veel aan het tegendoelpunt doen. Hij straalt niet veel uit, maar het is een degelijke keeper. Na de tegengoal weinig te doen gehad.

Hans Hateboer: 4.

Deze man kan er helemaal niks van, ik heb geen idee hoe hij het bij Atalanta zo goed kan doen, want in het Nederlands elftal komt hij gewoon tekort. Altijd de tank Denzel opstellen naar mijn mening.

Stefan de Vrij: 5.

Wederom een gozer die het in Italië goed doet. Ik kijk die competitie misschien te weinig, want in het Nederlands elftal heeft hij me nog niet kunnen bekoren. Pure middelmaat.

Daley Blind: 4.5.

Verdedigend gewoon dramatisch, in balbezit normaal gesproken een meerwaarde. Als je tegen landen zoals Frankrijk moet spelen houd ik mijn hart vast met deze vent in het centrum.

Patrick van Aanholt: 5.

Gaf een fantastische bal op Wijnaldum die deze helaas niet afmaakte. In de Premier League is deze jongen fantastisch. Bij het Nederlands elftal nog wat onwennig.

Frenkie de Jong: 6.

Een jongen waar je altijd iets meer van verwacht. Of dat terecht is, is soms maar de vraag. Ik vind het wel een genot om naar hem te kijken alleen zou het mooi zijn als hij zijn acties iets meer op de helft van de tegenstander kan uitvoeren.

Davy Klaassen: 5.

Na zijn goede spel vorige week, speelde hij nu niet best. Het leek wel of hij schaatsen aan had. Overigens knap hoe goed hij meteen weer is na zijn overstap van Bremen naar Ajax. Net of hij nooit is weggeweest.

Calvin Stengs: 5.5.

Ook een speler waar ik altijd graag naar kijk en iets van verwacht. Hij speelde niet goed en kan ook veel beter. Ik heb één goede bal van hem gezien op Malen en ik verwacht van een speler met zijn formaat dat hij dit vaker kan laten zien.

Georginio Wijnaldum: 7.

Altijd een van de betere van het veld bij Oranje. Speelde niet eens zo goed als de vorige wedstrijden, maar was heel belangrijk met een goal en een versierde penalty. Een hele andere speler dan bij Liverpool. Daar is hij veel meer de controleur en van het balletje breed. Daar is bij Oranje niks van te zien.

Donyell Malen: 5.

Veel van zijn acties mislukten. Een speler met veel potentie, maar komt er nog weinig uit in de nationale ploeg. Had ook minstens 1 keer moeten scoren. Er gaat altijd wel dreiging van hem uit.

Memphis Depay: 6.

Ik geef het niet graag toe, maar het is gewoon de beste voorhoede speler die we hebben. Jammer dat hij dat zelf ook heel erg vindt en dat zie je nog wel eens terug in zijn spel. Geeft per wedstrijd minimaal 3 hakjes en probeert een hoop moeilijke dingen. Als hij in vorm is dan is het een genot om naar te kijken. Alleen heb ik dat nog niet al te vaak bij de nationale ploeg gezien. 

Frank de Boer: 6. Een winnende coach dus dan heb je wel een kleine voldoende verdiend. Hij had het geluk een keer aan zijn kont hangen, want zonder die makkelijk gegeven penalty werd het een heel lastig verhaal. Als je met 2 wing-backs speelt in een 4-3-3 heb je de kans dat je overlopen wordt en dit gebeurde dan ook een aantal keer.

e8735292-8dce-48a4-8b48-6a65638a9bad.jpg

En daar is die leuke jongen weer hoor.  Bij dat geweldige roze bord. Het geluk spat er vanaf!