ef7d6db8-2303-4ec8-8a56-5b57d3504e15.jpg

Dimi voor de tv 2: Arsenal-Liverpool in de Bar Gezellig.

Het is woensdag 15 juli en waar zit Dimi? Juist, voor de tv! Ik ben wederom in het oh zo mooie Zevenaar en ditmaal zit ik met mijn vriendjes in de bar gezellig, de mooiste kroeg in Zevenaar.

 

Vanavond staan er een aantal lekkere potjes op het programma, maar de mooiste moet toch Arsenal-Liverpool worden.

Ik had het vorige keer over ene Harry Maguire die er heel weinig van kon. Nou bij Arsenal hebben ze er 2 en dat zijn David Luiz en Shkodran Mustafi. Heel erg jammer dat Mustafi niet in de basisopstelling stond, want zoals iedereen inmiddels wel weet: Ik houd enorm van lachen. David Luiz speelt gelukkig wel en de sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang krijgt rust van coach Mikel Arteta, dat zal wel iets te maken hebben met de wedstrijd op zaterdag. Dan speelt Arsenal de halve finale in de strijd om de FA cup tegen Manchester City. Zal Mustafi hierom ook gespaard worden?

Bij Liverpool gaat het sinds het kampioenschap allemaal wat minder. Ze lieten al 8 punten liggen in 5 wedstrijden nadat ze kampioen waren. Die erehaag voor elke wedstrijd lijkt de jongens van Liverpool dus niet veel goeds doen. Liverpool start wel in de sterkste opstelling en lijkt nog steeds voor het puntenrecord van Manchester City te willen gaan, dat record staat op 100 punten in het seizoen 2017/2018. Liverpool kan hier overheen als de 3 laatste wedstrijden van het seizoen alle gewonnen worden.

21.15 wordt er afgetrapt en we zijn klaar voor een lekker potje met natuurlijk een lekker Grolschje die wederom stevig in de palm van onze hand zit.

 

De eerste kans is voor Liverpool en kan je het eigenlijk wel een kans noemen? Arsenal-keeper Damián Emiliano Martinez neemt iets teveel tijd en schiet de bal tegen Roberto Firmino aan, tot grote opluchting van de keeper belandt deze bal op de paal en het blijft 0-0 voor nu. In de  20e minuut is het dan toch raak voor Liverpool na een mooie combinatie. Firmino stoomt op en geeft de bal mee op de onvermoeibare Andrew Robertson. Robertson ziet Sadio Mané inlopen in de 16 en geeft de bal panklaar. Een koud kunstje voor de Senegalees en hij laat de keeper kansloos.

 

1-0 voor Liverpool en het lijkt een makkelijke avond te worden, zoals wel vaker dit seizoen voor the reds. Onze Nederlandse vriend Virgil van Dijk heeft helemaal geen zin in een makkelijke avond, want in de 33e minuut wordt er druk op hem gezet door Reiss Nelson. Dit is allemaal te veel voor de normaal zo betrouwbare verdediger en hij geeft de bal kinderlijk aan Alexandre Lacazette. De spits en aanvoerder van Arsenal omspeelt de keeper en kan voor de 1-1 aantekenen. Van Dijk claimt nog te worden vastgehouden, maar er is niet veel aan de hand. Dit soort dingen verwacht ik van David Luiz of Mustafi, maar toch niet van een van de beste verdedigers op dit moment. Wat blijft voetbal toch een leuk onvoorspelbaar spelletje!

 

In de 44e minuut is het keeper Alisson die van Dijk wil imiteren. Hij levert de bal zomaar in bij Lacazette. Lacazette ziet Nelson op de 16 staan en Nelson schiet de bal beheerst in de verre hoek. Daar waar niks aan de hand leek voor Liverpool gaat het rusten met een 2-1 achterstand door 2 individuele fouten.

Over de 2e helft kan ik kort zijn en dat heeft 2 oorzaken. De eerste oorzaak is het feit dat er niet heel veel gebeurde, ik heb anderhalve kans geteld. De enige echte 100% kans was van Mo Salah die nog steeds op de topscoorderstitel jaagt. In de 54e minuut krijgt hij de bal van Trent Alexander-Arnold vanaf de zijkant. Hij kapt David Luiz erg makkelijk uit in de 16, iets waar we allemaal erg om moesten lachen, bedankt David! Maar keeper Martinez kan redden.

 

Liverpool heeft 90 %(!) balbezit, maar wordt verder niet echt gevaarlijk. Alexander-Arnold lijkt in de laatste minuut nog voor de 2-2 te zorgen, maar zijn van richting veranderde schot gaat net naast.

De 2e oorzaak waarom ik kort kan zijn over deze helft is het feit dat de biertjes steeds belangrijker werden dan de wedstrijd. Dus de 2e helft staat ook niet meer zo helder op het netvlies. Daar moet ik als betrouwbare verslaggever ook weer eerlijk in zijn. Gelukkig hebben we in deze huidige tijd iets heel moois dat youtube heet. Dus kon ik even spieken hoe alles ook alweer ging. En zoals ik eigenlijk al wel wist, niks gemist!

Op de foto een kleine sfeerimpressie van de leuke avond. Ik met mijn maat Nout (spons) Kruis. 

Met deze man valt ook geen voetbal te kijken, want hij wil alleen maar bier drinken.

Als u nou denkt wat een slecht verslag zeg, ik heb een hele andere wedstrijd gezien. Dat kan heel goed, want zoals u op de foto kan zien: We keken de wedstrijd achterstevoren.

Tot de volgende keer bij Dimi voor de tv! Misschien dan een keer zonder Grolschje....