OBW Zaterdag 1 zet goede lijn voort.

Zaterdag 5 oktober stond alweer onze 3e competitiewedstrijd op het programma.
Ditmaal mochten we reizen naar Druten om aan te treden tegen DIO 30.

De ziekenboeg zit inmiddels al aardig vol bij ons sterrenensemble dus we gingen vandaag de 3 punten proberen mee te nemen naar Zevenaar met een selectie van slechts 12 man. Maarten Stekelenburg begon uiteraard als enige op de bank.
Dan naar de wedstrijd toe. De eerste 10 minuten waren enigszins aftastend, maar daarna werd het al snel duidelijk dat dit DIO niet was opgewassen tegen ons. Na een aantal kleine kansjes is het in de 17e min Martijn Piek die de 0-1 voor zijn rekening neemt.


Na een goede actie van Kevin Plasmans op links legt hij de bal klaar voor Martijn die de bal knap binnen tikt. OBW blijft domineren en in de 30e minuut is het tijd voor het kwartiertje van onze sterspeler van vanmiddag: Kevin Plasmans.
Na een overtreding op zon 25 meter van de goal is het natuurlijk Kevin die er achter gaat staan. De trainer zegt nog dat hij die bal moet voorgeven, maar Kevin heeft zo zijn eigen plannen. Hij krult de bal dan ook schitterend in de bovenhoek en daar is de 0-2, een pareltje van een goal.
Kevin is de gehele wedstrijd niet te houden en na een combinatie op links is het dan ook Kevin die de bal hard in het dak van het doel schiet, 0-3!
Dan in de 45e min een overtreding op een van onze spelers in de 16. Een ultieme kans voor de 2e(!) hattrick in 2 weken voor Kevin. Deze penalty vliegt ook onberispelijk in de bovenhoek en de ruststand is 0-4.


De wedstrijd is gespeeld en DIO is de 1e helft misschien 1 keer in onze 16 geweest. Taak voor ons om de 2e helft de score uit te bouwen.
In die 2e helft is het spelbeeld niet heel veel anders. OBW domineert en DIO kan er niet veel tegenover zetten. 
Na een goede actie van Luc op links die de bal kan voorgeven, wordt er wederom een overtreding gemaakt in de 16. Penalty nummer 2 is voor Kevin Plasmans en hij schiet de bal opnieuw overtuigend in de bovenhoek, 0-5.
OBW verslapt hierna een klein beetje en DIO begint zo wat kansjes te krijgen. Na een combinatie op het middenveld ligt het achterin bij ons opeens helemaal open en een speler van DIO kan nadat hij eerst op de lat schiet in de rebound de 1-5 maken.

Maarten Stekelenburg is er inmiddels ingekomen voor zijn wekelijkse 15 minuutjes. Na een goede actie van diezelfde Maarten wordt hij gevloerd in de 16 en daar is penalty nummer 3. Je zou zeggen dat onze sterspeler van vandaag wel eens iemand anders een goal zou gunnen, maar niet is minder waar. Kevin schiet de bal hard op de lat en ook de rebound is niet aan hem besteed. OBW krijgt nog wat kleine kansjes maar de eindstand is 1-5.

Een makkelijke overwinning vandaag met een toch wel erg krappe selectie. We speelden vandaag  ook weer noodgedwongen in een 4 4 2 opstelling en dat ging naar behoren.


Ook Celvin speelde vandaag een berenpartij en onze aanvoerder van vandaag ‘’De Spons’’ pakte dit prima op. Tijd dat Roy een goal gaat maken, want we wachten allemaal op zijn eerste ster en natuurlijk de bijbehorende kan!
Volgende week uit Naar Juliana in Malden en ik hoop dat er dan een aantal spelers weer uit de ziekenboeg zijn gekomen! Aanvang 15.00.
Ik verwacht weer een vol stadion!!