OBW Zat1 pakt de 3 punten zonder groots te spelen.

Zaterdag 25 januari stond natuurlijk bij iedereen in de agenda, want de vedettes van Zaterdag1 mochten weer eens aantreden in deze oh zo mooie 4e klasse A. Ditmaal was DVV aan de beurt om te genieten van de vele sterren in ons schitterende team.

Dit allemaal bleek een ware illusie, want zoals wel vaker bakten we er weer niet zo veel van. Misschien hadden de meeste jongens toch een paar biertjes moeten laten staan in de winterstop en iets meer moeten trainen, want het niveau was weer eens om te huilen. Na een opmerkelijke warming-up werd er afgetrapt om 14.45.

In het begin was OBW duidelijk de betere ploeg en had het al na een kwartier met zo’n 3-0 voor moeten staan. Maar we hadden er weer een paar voorin lopen die het woord ‘’scoren’’ niet in hun vocabulaire hadden staan. Na een hoop gemiste kansen van voornamelijk Dimitri was het onze aanvoerder van vandaag Arjen Visser die er helemaal klaar mee was en na een corner de bal vallend in de kruising joeg. 0-1 voor onze sterren.


De nieuwe vriendin van Dirk was ook aanwezig en zag tot haar verbazing onze tractor op haar afstormen om de goal te vieren. Wat moet dit meisje bang zijn geweest! Via deze weg wil ik toch nog even namens het hele team hiervoor excuses aanbieden, wij kunnen deze gek ook niet in bedwang houden.


Na de 0-1 bleef OBW de betere ploeg, maar ook DVV kreeg toch zeker wel wat kansen op de gelijkmaker. De 1-1 viel dan ook niet veel later. Onze Spons probeerde de bal weg te koppen, maar dit ging niet helemaal lekker (zoals er wel meer niet helemaal lekker ging bij de spons deze wedstrijd). De bal kwam hoog voor de goal. Een makkelijke prooi voor Leon, maar hier dacht hij anders over. Als een oud wijf probeert hij de bal weg te slaan zo voor de voeten van die vervelende Dennis Aerts en de 1-1 is een feit. Mijn trouwe lezers weten hoe we dit voorval noemen. Juist ja: Een poedeltje. Ik moet wel zeggen dat Leon niet veel later een schitterende redding had op een kopbal van een speler van DVV dus hij heeft het toch nog soort van goedgemaakt.

Na de welbekende warrige speech in de rust van onze trainer die er toevallig een keer was, mochten we het de 2e helft weer laten zien. Roy kwam in de plek voor de spons en de spons werd gelukkig voor iedereen uit zijn lijden verlost. Ik moet hierbij wel aangeven dat spons lang niet de slechtste was, die twijfelachtige eer had Dimitri Vrehe deze keer wederom verdiend. Dat deze man er niet werd afgehaald was een wonder, maar over het wisselbeleid van de trainer later meer.

De 2e helft had OBW weer het betere van het spel en ging het maar door met kansen verprutsen. Het balletje leek er maar niet in te kunnen. Was de keeper nou zo goed? Of waren wij nou gewoon zo slecht? Ik denk een combinatie van beide. Het was maar goed dat we Celvin Furtjes vandaag in onze gelederen hadden, want deze man was met afstand de beste man van het veld. Of was dat toch Bob ter Heerdt? De scheidsrechter kon ze ook al niet uit elkaar houden en dit moest Bob met een gele kaart bekopen tot hilariteit van de rest. Na zo’n 65 minuten gunt onze trainer Maarten Versteegen ook nog wat minuten. Hij komt erin voor Arie. Een achterlijke wissel, want deze man kan het niveau helemaal niet aan.


Na 3 minuten in het veld laat Maarten zijn man lopen en heeft weer een overtreding nodig. Een terechte rode kaart en het waren 3 mooie minuten voor Maarten. Toch leken we hierna pas weer te gaan voetballen. In de 80e minuten is het SJB die een mooie actie maakt op rechts. Zijn schot wordt geblokt en de bal valt voor de voeten van Roy. Roy bedenkt zich geen moment en schiet de bal in het doel, 1-2! Hierna volgen de legendarische woorden van onze Roy: Ja jongens, daar sta ik toch voor? Met 10 man is OBW beter en in de slotminuten gunt Roy de slechtste man van het veld nog zijn goaltje. Na een goede actie van Roy op links geeft hij de bal voor en gunt Dimi een niet te missen kans. Hij mist hem dan ook niet en daar is de 1-3. Wedstrijd gespeeld en OBW pakt de eerste 3 punten na de winterstop!

Een zwakke wedstrijd van onze kant die we gelukkig winnend afsluiten. Het begin ging nog wel, maar het aantal kansen dat we vandaag hebben gemist was om te huilen. Volgende week zijn we vrij en de week erop mogen we het weer laten zien tegen Juliana. Toch nog een paar lichtpuntjes deze wedstrijd: De 3 punten, Celvin Furtjes en natuurlijk onze nieuwe supporter, de vriendin van Dirk genaamd Julia.

Tot over 2 weken op ons mooie sportpark!

Aanvang: 15.00