4fc32824-049f-45e8-b4d4-86854c71c3cd.jpg
5308c888-da62-4ae5-a1fb-fe3b77d12b2d.jpg

De avonturen van de sterren in Babberich.
 

Dit weekend was het weer een prachtig weekend, want de sterren speelden 3 wedstrijden in 2 dagen tijd. Wat een genot! Het jaarlijkse Frans van de Zand toernooi werd weer eens gehouden en hier waren de sterren uiteraard bij.
We zaten in een poule met SC Groessen en Ulfste Boys. Twee 4e klassers op de zondag. Om half 7 speelden we tegen Groessen en met succes.

We leken er met zijn allen zin in te hebben, want we zetten zowaar hoog druk. Iets wat wij normaal helemaal niet kunnen met onze hopeloze conditie, maar dit ging eigenlijk best wel aardig.

Na vele kansen verprutst te hebben (vooral door Dimi) was het Roy Driessen met een actie in de 16. Hij werd gevloerd met een pingel tot gevolg. Een koud kunstje voor de zwak spelende Kevin Plasmans en de 1-0 was een feit.

 

We speelden nou niet heel best, maar met de werklust was niks mis op deze vrijdag en het was wachten op de 2-0. Hier dacht onze verloren zoon Bob ter Heerdt heel anders over en hij besloot zomaar een bal in te spelen bij de spits van Groessen. Wat bezielde onze Bob in vredesnaam. 1-1 is dan ook het gevolg.

Gelukkig besloot Dimi niet veel later dan toch maar eens om een balletje erin te schieten. Na een mooie steekpass van Roy kon Dimi eindelijk de keeper verschalken en dat betekende ook meteen de winnende goal.

 

Na deze wedstrijd van 40 min, hadden wij een uur rust en dat is iets wat wij nooit meer moeten doen. We staan nou niet bepaald bekend om onze fitheid en een pauze van een uur tussen een wedstrijd in was dan ook niet echt aan ons besteed.
Met onze koude spiertjes mochten we dan eindelijk aantreden tegen Ulfste Boys en deze jongens waren vanaf het begin een stuk beter.

Toch was het Roy Driessen die uit een fantastische vrije trap de 1-0 maakte, hier zijn zelfs nog beelden van. Even erna was het Rinse met een mooie actie op de achterlijn en aanvoerder spons tikte hem bijna binnen achter zijn standbeen, zoals spons dat wel vaker doet.

De keeper redde en in de rebound kon Dimi voor de 2-0 zorgen. Dik onverdiend, maar je moet de sterren geen kansen geven, want dan krijg je natuurlijk goals om de oren.
De mannen uit Ulft bleven aanzetten en maakten de 2-1 na een bal die van richting veranderd werd. Even erna de ultieme kans op de 2-2. Bob schopte een speler neer met een pingel tot gevolg. Gelukkig stond de vliegende panter Leon in de goal, want hij stopte deze bal alsof het niets was. 2-1 is de eindstand en de sterren gingen dus door naar de finale tegen GVA uit Doornenburg.

Op de zondag werd deze finale gespeeld en het begin was nou niet bepaald veelbelovend. We hadden een mannetje of 11 en maar 10 shirts.
Gelukkig is er voor alles een oplossing en de geblesseerde Willem kwam zijn shirt even brengen. Rinse kwam 5 min voor tijd aankakken en zo’n 40% van de groep had weer eens overal last van. Toch is het begin voor de sterren, want het stond al redelijk snel 2-0.

Martijn Piek en Roy Driessen speelden een dijk van een wedstrijd en het was eerst Piek met een schot op de lat die Roy in de rebound kon binnenkoppen. Daarna is het Piek in de een-twee met Roy en laatstgenoemde rondde beheerst af.
Een toch wel verrassend begin na de wat sneue voorbereiding. Rinse die dramatisch speelde had ondertussen al vanaf 1 meter voor open goal gemist, deze man is de laatste tijd met andere zaken bezig.

 

Net voor rust moest ook Ingo de 3-0 binnenschuiven, maar hij was weer eens veel te wild en hij schoot de bal snoeihard op de lat. Hiervoor had hij ook al een vrije trap genomen dit tot hilariteit van alle toeschouwers. Dat deze man er elke keer achter gaat staan, is mij een raadsel. Helaas valt de 2-1 net voor rust, nadat de spits van GVA de bal in de kluts meekreeg liet hij Leon kansloos.
 

2-1 is de ruststand en we waren niet eens zo ontevreden. Na rust is GVA beter en Maarten Verstegen besloot de jongens van GVA een handje te helpen. Na een strakke voorzet schiet hij de bal maar in eigen goal, hij zat zeker alweer met zijn hoofd bij het tennis.

Na de 2-2 was het wel een beetje klaar met de sterren. De jongens zaten er aardig doorheen en de 2-3 en de 2-4 vielen dan ook snel achter elkaar. Een verdiende nederlaag met een nogal gemankeerd elftal. Hopelijk zijn we in de competitie allemaal weer topfit, want dan kunnen we laten zien dat de klasse er nog steeds vanaf druipt. Dat was dit weekend af en toe ver te zoeken. Volgende week begint de beker en dan gaan we weer meemaken hoeveel man we hebben. Dan is ook weer onze huisfotograaf Roy van Elk aanwezig. Deze fijne jongen hebben we nog het meeste gemist.

 

Tot dan!

Rinse en Martijn op de zondag. Martijn speelde uitstekend. Daar wil ik het bij laten.

Het veld was weer niet best, maar de foto's deze keer ook niet.

013d5825-4b46-4d74-81cf-33f59c7fe14c.jpg

Martijn die weer even de lijntjes uitzet.