Een nieuw dieptepunt voor de sterren.

Zaterdag 12 februari stond er weer een heerlijk potje op het programma, de sterren van OBW zaterdag 1 mochten op bezoek bij Helios uit het mooie Deventer. Toptrainer Rini had er zin in en besloot om 2 uur van te voren aanwezig zijn voor deze pot. Op het moment onbegrijpelijk, maar Rini blijkt een ouwe TomTom te hebben en dat betekende dat hij pas een kwartier voor de wedstrijd het sportpark had gevonden.

Normaal geen probleem, maar de beste man had de wedstrijdshirts in zijn auto. Dat betekende een warming-up van 15 minuten. Na 15 minuten leken we er dus helemaal klaar voor en 15.00 werd er afgetrapt. We hadden een ongekende luxe op deze dag, want we hadden Steek weer op de bank zitten. Hij werd gepasseerd voor keeper/rechtsbuiten Leon Koolman.

Na zo’n 4 minuten in de wedstrijd lag de bal alweer in het mandje. Dramatisch verdedigen zoals wel vaker en de 1-0 voor de thuisploeg was alweer een feit. Eigenlijk werden we vanaf het begin af aan overklast door Helios en het leek dan ook een lange middag te worden. Niet veel later valt ook de 2-0. Bob ter Heerdt had er bijzonder weinig zin in vandaag en vond het nodig om Helios te helpen door de bal in het eigen doel te schieten. Jeffrey hield op deze middag nog wel wat ballen eruit, maar hij leek er ook wel een beetje klaar mee.

De thuisploeg bleef het veldspel domineren en lieten de sterren als pupillen voor lul lopen. De ruststand was 4-0 en daar mochten wij nog onze handjes mee dichtknijpen.

In de rust leek het ons wel handig om wel een beetje proberen te voetballen om in ieder geval nog een leuke middag te hebben, want wat ik in de 1e helft heb gezien kun je geen voetbal noemen. Iedereen vond het nodig om de bal maar blind naar voren te schieten en menig speler wou de bal niet echt hebben op deze dag.

 

De 2e helft was iets beter van onze kant, maar dat had ook vast te maken met het feit dat Helios een stapje terugdeed. De 5-0 kwam wederom voort uit een fout (zoals zo vaak dit seizoen). Dimi verprutste de bal en de 5-0 was een feit. Ik weet het doelpuntenverloop al niet helemaal precies meer, maar door een wonder scoorden we nog een keer. Dimi ontving de bal op links, nam hem met heel veel geluk mee en bood Ingo een niet te missen kans. Hier dacht Martijn Piek anders over en snoepte de bal weg voor de voeten van Ingo. Gelukkig schoot hij knap binnen en zo hadden we toch nog iets goed gedaan op deze trieste voetbaldag van onze kant. Eindstand: 6-1.
 

Ja, wat moet ik er nog over zeggen. We waren dramatisch en totaal niet opgewassen tegen deze tegenstander. Er was, denk ik niemand met een voldoende vandaag, maar meer dan de helft zakte door de ondergrens. Wat wij hebben laten zien kun je geen voetbal noemen en zo is er ook bijzonder weinig aan. Misschien tijd dat de witte walvis Kevin Plasmans een keer terugkomt, want dat is nog een van de weinigen die nog wel iets met een balletje kan.
 

Volgende week mogen we het weer proberen thuis tegen FC Winterswijk. Tot dan!

De fotograaf deelde vandaag helaas mee in de malaise dus geen foto's. Volgende week nieuwe kansen.