f3290b38-c50a-451d-91a2-b58c237a78d6.jpg

Jelle en Rinse vonden het heel gezellig met de sterren, maar vooral met elkaar.

210a3518-cdfa-4d6a-9b5c-66fc389dd2dc.jpg

Het uitstekende veld, waar we onze kunsten mochten vertonen.

De avonturen van de sterren op het Babberich toernooi - deel 1

Vrijdag 21 augustus mochten onze sterren weer aantreden voor een heerlijke pot voetbal. Ditmaal mochten we naar het mooie Babberich om onze titel te verdedigen. Vorig jaar hebben we even laten zien over wat voor een immense klasse ons team beschikt en wonnen we de cup dan ook vrij makkelijk. Dat was dit jaar ook weer de bedoeling, maar ik kan alvast verklappen dat het dat dit jaar niet gaat worden. De organisatoren van het toernooi wilden voorkomen dat wij er wederom met kop en schouders boven uitstaken, dus hebben ze dit jaar het strijdveld toch wel een stukkie zwaarder gemaakt.

Onze eerste wedstrijd was om half 7 tegen vv Gendringen. Een ploeg in de 3e klasse C bij dat andere 1e elftal van OBW in de competitie. Van die gasten die op de zondag spelen, iets waar wij natuurlijk absoluut op tegen zijn i.v.m. ons geloof. Om half 7 werd er afgetrapt en we hadden 9 sterren tot onze beschikking. Ja dat leest u goed we hadden er maar 9…….

Gelukkig hadden we onze oud-vlagger Rinse Wes van zondag-2 en Jelle Nolet van de 0-19 die ons wel even uit de brand kwamen helpen, wat een klasbakken! Het was dan ook overduidelijk dat Jelle deze dag de aanvoerder zou zijn, met zijn 18 jaar de verstandigste van de groep. Half 7 konden we dan eindelijk aftrappen tegen Gendringen en we begonnen zoals altijd weer meteen fantastisch.

Na zo’n 5 minuten is het Dimitri Vrehe die de bal verovert op het middenveld. De turbo gaat aan en laat zijn directe tegenstander (die wel iets te dik was) zijn hielen zien. Hij komt schuin voor de goal en kan de bal afleggen, maar deze egoïst besluit om de bal in de verre hoek te schuiven en de 1-0 ligt er al in. Een prima goal, maar na deze actie van Dimitri hebben we hem het hele toernooi ook niet meer gezien.


OBW is beter, maar voetbalt eigenlijk als een krant. Dit tot frustratie van de spons, die alles wat hij ziet bewegen, probeert neer te halen. Met succes, want hij heeft zo’n 8 vrije trappen weggegeven. OBW loert op de counter, maar het hoge niveau valt een beetje weg en Gendringen krijgt ook wat kansen. Gelukkig weet Leon de meeste ballen met heel veel geluk uit zijn doel te houden.

Toch valt de 1-1 niet veel later, Arjen Visser besluit maar weer eens op avontuur te gaan en zoals eigenlijk altijd is balverlies het gevolg. De bal komt uiteindelijk bij Maarten Verstegen en hij kan de bal simpel wegwerken. Hij denkt hier heel anders over en schiet de bal doodleuk bij een tegenstander in de voeten op randje 16. Deze jongen van Gendringen besluit dan maar te schieten en produceert een heel slap rolletje. Veel te machtig voor onze keeper Leon Koolman en de 1-1 is daar.
Wat een foutenfestijn, OBW zaterdag 1 onwaardig!! Het is maar goed dat er geen publiek toegelaten was in deze tijden, want die waren niet meer bijgekomen van het lachen ben ik bang.

 

OBW kan nog de 2-1 maken, maar de eindpass is vaak om te huilen. Vooral onze betrouwbare Celvin Furtjes had hier vandaag gigantisch last van, zelfs sterren kunnen wel eens hun dag niet hebben zo blijkt.

1-1 is de eindstand en het eerste punt is binnen. Dit hadden er ook 3 kunnen zijn, maar de jongens zijn snel tevreden en lopen moe en voldaan naar de kantine voor hun welverdiende rust.

De organisatoren doen er alles aan om ons uit ons spel te halen, want we hebben nu een rust van 45 minuten terwijl onze andere tegenstander HAVO het nu opneemt tegen Gendringen. HAVO wint deze pot redelijk makkelijk met 2-0 en die gasten zagen er aardig fit uit.
We hadden er eigenlijk geen zin meer in, maar we moeten weer aan de bak. Onze toptrainer Rini praat ons nog even wat goede moed in en om 8 uur wordt er afgetrapt tegen HAVO uit Haalderen. Een goede ploeg, maar die gasten hadden natuurlijk verschrikkelijk geluk dat wij met 9 manke en 2 jongens van andere teams op het veld staan. Een wisseltje was wel lekker geweest, maar de meeste sterren zijn erg druk met andere zaken of zijn weer eens geblesseerd.


Toch is de 1e grote kans voor OBW. Rinse Wes krijgt de bal in de kluts voor zijn linker in de 16. Een 100% kans, maar Rinse bezwijkt onder de druk zoals dat al zijn hele voetbalcarrière het geval is en de keeper kan redden.
HAVO is beter, maar we houden de pot aardig goed dicht. Met we bedoel ik iedereen behalve de spons, want wat de spons vandaag toch allemaal aan het doen was. Al ons harde werk doet spons in een actie teniet met een oliedomme overtreding. De rechtsbuiten van HAVO staat op de punt van de 16 en kan eigenlijk niet zoveel in die positie, toch is spons (zoals de meeste spelers) veel te laat en besluit om hem onderuit te halen. Hij was gisteren jarig dan hoor je cadeautjes te krijgen, maar spons is ze de hele avond al aan het uitdelen, het is gelukkig wel een lieve jongen. 1-0 voor HAVO en ons plan kan de prullenbak in.

HAVO blijft combineren en wij hobbelen er een beetje achteraan, een van de weinige lichtpuntjes deze pot was onze captain die lekker aan het schoffelen was. Dat zal Jelle wel van zijn trainer hebben geleerd in de 0-19. Niet veel later valt ook de 2-0, na een goede aanval van HAVO over links kan een speler van HAVO de bal hard onderin de hoek achter Leon schieten. 2-0 en OBW smacht naar het einde. Roy Driessen wil zich toch nog even bewijzen en na een diepe bal gaat hij liggen in de 16 nadat hij licht vastgehouden wordt. De scheidsrechter heeft te doen met ons en kent een penalty toe. Roy pakt zijn verantwoordelijkheid en knalt de 2-1 in de touwen. Arie wordt nog even in de spits geposteerd om op de 2-2 te jagen, maar dat kunnen we beter niet meer doen.

Het blijft 2-1 en dat is nog een aardige prestatie gezien het feit dat de helft van het team de laatste 20 minuten niet meer kon lopen. Zelfs ons kale kanon Ingo Benen had geen kracht meer in de poten om een vrije trap te verzilveren.

HAVO is de terechte poulewinnaar en wij moeten het doen met een 2e plek. Gigantisch wennen, omdat er normaal gesproken alleen maar gewonnen wordt op het Babberich toernooi, het zat ons dit jaar niet mee!

Zondag mogen we weer aantreden voor de strijd om de 3e plek tegen thuisclub Babberich. We zijn het aan al onze fans verplicht om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Ik ben benieuwd met hoeveel man we zijn zondag, want veel zitten natuurlijk ook met hun geloof.

Op de foto’s wat kleine sfeerimpressies voor onze trouwe fans, wat hebben we het toch gezellig met zijn allen!

Zondag de ontknoping van het toernooi en ik heb zo’n vermoeden dat deze verslaggever wederom aanwezig is.

De groeten.

7addff42-8a23-4395-8522-3db060d77069.jpg
cbd3a177-b8fa-4bef-bd26-ba2fdfc9cc88.jpg

Het complete team op deze mooie vrijdagavond.

Met afstand onze beste helft van de avond, wat een gelukkige mannen zeg!