89e5962f-4dbe-431e-822e-0fcfba2bd522.jpg

De avonturen van de sterren op het Babberich toernooi: deel 2

Zondag 23 augustus hadden we nog een potje staan, ditmaal tegen gastheer sv Babberich. Normaal voetballen wij op de zondag niet i.v.m. ons geloof, maar voor zo’n mooi toernooi maken onze sterren natuurlijk een keer een uitzondering.

Dat doen we overigens nooit meer, want wat waren de sterren vandaag gigantisch slecht. Het is lang geleden dat ik 11 van zulke kneuzen op het veld heb zien staan. De een nog slechter dan de ander en er liep er zelfs een tussen die beweerde niet meer te kunnen sprinten, wat een fiasco!

Om 12 uur werd er afgetrapt en aan het begin leek er nog niet zoveel aan de hand te zijn. We hadden gelukkig Jelle er weer bij van de 0-19, maar die had vandaag ook niet echt zijn dag, wel was hij wederom de terechte aanvoerder. In de beginfase is OBW beter dan Babberich zonder groots te spelen. Na een diepe bal is Roy Driessen sneller dan zijn directe man en kan de keeper omspelen op randje 16. Hij kan de bal voorgeven, maar schiet de bal beheerst in de goal vanuit een lastige hoek.   0-1 en het lijkt een makkelijk middagje te worden.

Niet veel later is het de onvermoeibare Celvin Furtjes die op links doorkomt en de bal na 2 keer bij Martijn Piek kan krijgen. Martijn laat even zijn klasse zien en heeft de bal aan een touwtje in de 16. Na 2 spelers het bos in te hebben gestuurd, schiet hij de bal beheerst in de hoek en zo staan de sterren alweer op 0-2. Eindelijk een makkelijk potje zie je iedereen denken, maar vandaag hadden we de pech dat Dirk Sloot weer terug van vakantie was. Deze man had beter nog even weg kunnen blijven, want na dom balverlies van Dirk kan de spits van Babberich voor de 1-2 aantekenen. Zijn vriendin Julia was aanwezig en ik denk dat Dirk vanavond op de bank moet slapen na deze wanvertoning.

Na de 1-2 zijn de sterren het voetballen blijkbaar compleet verleerd, want de ene na de andere bal wordt over de zijlijn geschoten. Ik denk dat we de bal nog geen 5 keer naar elkaar hebben overgespeeld. Gelukkig mochten er geen toeschouwers komen, want de meeste spelers bij ons leken nog hartstikke zat van de avond ervoor.

In de rust blijft onze toptrainer Rini nog redelijk rustig en hij brengt Ingo Benen erin voor Arjen Visser. Huh, hebben wij een wissel? Blijkbaar wel dus, wat een luxe!


Rini wil Ingo op de plek van Arie zetten voor meer voetbal, maar dat wordt hem afgeraden en wij als team hebben liever Maarten ‘’bonzo’’ Verstegen centraal. Nou weet de trainer ook meteen dat hij nooit naar ons moet luisteren, want vrijwel direct in de 2e helft maakt bonzo een enorme blunder. Bonzo wil lekker in dribbelen, maar hij zit met zijn kop al bij zijn tennispotje van deze middag. Hij levert de bal in bij de spits en die schiet de 2-2 binnen.

In de 2e helft gaan we door met dramatisch voetballen en ons spel doet pijn aan de ogen. Wat heb ik toch te doen met onze trainer Rini Kromdijk, erg knap dat deze geweldige zaalvoetballer van vroeger zo rustig kan blijven. Toch komen we weer op voorsprong. Ingo krijgt de bal op zo’n 30 meter van de goal en besluit maar eens uit te halen. Iedereen draait alweer om, want de meeste vuurpijlen van Ingo gaan over het vangnet. Deze bal gaat zowaar op goal en dat blijkt meteen genoeg te zijn voor een doelpunt. Nou moet ik zeggen dat de keeper van Babberich ons ook wat gunde, want dit was toch wel een enorme ketser.

3-2 en dit moeten we toch wel over de streep kunnen trekken? Maar natuurlijk niet, want had ik al gezegd dat we gigantisch slecht waren? Na een scrimmage bij onze 16 is het Abdulai Rogers van Babberich die kan uithalen. De bal wordt nog licht aangeraakt en dat is wederom een bal die te machtig is voor Leon. 3-3 en we kunnen weer overnieuw beginnen.

Dimitri Vrehe die de hele wedstrijd geen kloot heeft uitgevoerd en beweerde dat hij niet kon rennen, lijkt weinig zin te hebben in pingels en besluit dan om toch maar een keer voor de goal te komen. Ingo Benen ziet dit en legt de bal panklaar op dat mooie koppie van Dimi. Een makkie voor deze jongen en hij knikt de 4-3 binnen.

Met nog zo’n 10 minuten te spelen lijkt de wedstrijd dan eindelijk gespeeld, maar we waren even vergeten dat de spons ook weer meedeed. Na een afgeslagen bal moet spons de bal wegwerken met de knik. Dit doet hij bedroevend en hij kopt de bal bij een speler van Babberich in de voeten. Deze jongen haalt uit en daar is de 4-4.

4-4 is de eindstand in een dramatische pot en dat betekent dat er pingels genomen moeten worden. Onze leider Roy van Elk verwoordde het na de wedstrijd al erg mooi. ,,Als er pingels genomen moeten worden, dan hebben we sowieso verloren.’’ Roy bleek zoals wel vaker gelijk te hebben.

Ingo, Roy, Dimitri, Jelle en Dirk waren de enigen die een balletje wel even durfden te nemen. Een koud kunstje voor Ingo, Roy en Dimitri. Alleen Jelle en Dirk schoten de ballen in als kinderen van 5 en de keeper kon dus redden. Hij had ze ook wel kunnen aannemen, maar dat deed hij Jelle en Dirk gelukkig niet aan. Leon was kansloos op alle pingels en dus moesten de sterren het doen met een 4e plek.

Een wedstrijd om snel te vergeten en ik weet niet of ik moest lachen of huilen. Wat was dit een partij slecht zeg. 3 fouten betekenden 3 goals voor de tegenstander. Het wordt tijd dat er weer wat jongens uit de lappenmand komen, want dit was niet best!

Om het dan toch even positief af te sluiten, vanaf hier kan het alleen maar beter gaan en ik heb heel erg gelachen om het slechte spel van bijna het gehele elftal. We zijn gewoon niet gemaakt voor de zondag en zoals iedereen weet, zijn we allemaal publieksspelers.

Volgende week mogen we weer op die felbegeerde zaterdag spelen met toeschouwers. EMM Randwijk komt op bezoek voor de beker, dus ik verwacht weer vele fans langs de zijlijn.

Tot dan!

Wat waren deze gasten slecht vandaag.

f203476a-ef6d-4b2e-a288-a52cabdb4fc6.jpg

Rini kan nog lachen nadat zijn ploeg hem weer eens enorm in de steek laat, naast hem een gigantische aansteller.

d6d6625f-d01a-4a3b-a50d-25c4f1fb5a8f.jpg

Onze jarige keeper Leon had een moeilijke middag, iets te diep in het glaasje gekeken heb ik vernomen.