.OBW zaterdag 1 sluit jonge god Wessel Kroets in haar armen.

Wessel Kroets komt volgend jaar de gelederen van het zaterdagteam versterken.

Mooi om te zien dat zo’n jonge gozer nu al voor de gezelligheid kiest en dat er van ambitie weinig te bespeuren is bij deze knaap. Een kleine kennismaking met een nieuwe ster.


Laten we maar meteen beginnen met een van de vele kutvragen: Wie is Wessel? 

Ik ben Wessel, ik ben 18 jaar oud en mijn voornaamste hobby is bier drinken. Ook vind ik een balletje trappen wel leuk en dat deed ik vorig jaar bij OBW 019-1. Ik ga aankomende jaar de VAVO doen en daarna wil ik naar de HBO als ik daar niet te dom voor ben. (Op basis van dit interview kan ik u vertellen dat dit wel degelijk het geval is!).

Waarom kies je op deze leeftijd in godsnaam voor zaterdag 1? Je weet toch wel dat wij een paar verwende oude gasten zijn die allang over hun top heen zijn?

Zaterdag 2 leek me iets te serieus. En dat leek me niet zo’n goed idee. Ik hoorde dat bij zaterdag 1 de derde helft het belangrijkst was en dat sprak me wel aan. De mix van een redelijk niveau waar toch veel ruimte voor geouwehoer is, past wel bij mij denk ik. 


Hoe verwacht je in de basis te komen? De achterhoede met jongens zoals: Bonzo, Spons, Celvin, Arie en Dirk staat namelijk als een huis. En je lijkt ook niet echt de kwaliteiten te hebben om op het middenveld te voetballen.

Ooeeh dat is wel een moeilijke vraag. Ik denk dat ik kwaliteiten genoeg heb om toch tenminste spons uit de basis te kunnen spelen, maar we gaan het dit aankomende seizoen zien.


Je hebt je meteen bewezen door op de 1e training een kratje mee te nemen. Kunnen we dit elke week van je verwachten? Dan is de basisplek wel zo goed als zeker. 

Nee. Ik ben nog jong en student, dit kan ik helaas niet betalen. En ik hoop dat mijn voetbalkwaliteiten genoeg zijn om in de basis te komen.


Heb je een leuke vriendin? Of ben je net zoals onze teamgenoot Simon-Jan Bruins meer van de mannenliefde?

Nee ik heb een vriendin, ze is 16 jaar oud en zit op het Liemers College. Ze heet Isa Wagenvoorde en we hebben het erg leuk samen! Ik hoop niet dat al mijn teamgenoten nu op haar insta willen kijken.

 
Wat vonden je ouders van deze aparte overstap? Zijn ze zich wel bewust van het feit dat het vanaf nu alleen maar bergafwaarts gaat met jouw voetbalcarrière?

Pa was er niet heel blij mee, maar ik heb hem om kunnen lullen dat het toch een soort van een goed idee was. Ma boeit het eigenlijk niet zoveel. Ik denk dan ook dat pa niet vaak komt kijken.

 

Dit jaar trainde je onder Timo Verhoeven en Youri van de Berg, Wat is je eerlijke mening over deze 2 nietsnutten en hoe voelt het om volgend jaar onder een echte trainer genaamd Rini Kromdijk te schitteren.

Wessel begint heel hard te lachen en antwoordt: Ik denk dat Rini meer inzicht en ervaring heeft in het voetbal en hij me dus hoger kan brengen in het voetbal. Youri denkt het spelletje te kennen, maar hij kan niet tippen aan Rini.


Wat vind je ervan dat onze trainer Rini nog elke keer mee wil doen en zo het trainingsniveau enorm naar beneden haalt? 

Belachelijk, deze man moet weten dat hij allang geen voetballer meer is, alhoewel zijn rechterbeen soms nog verrassend goed kan zijn.


Hoeveel liter bier gaat er in een krat?

De krat is 8 kg dat weet ik wel. Ik denk 8 liter.  Het juiste antwoord was 7.2 liter.

 

Voor iemand die als grootste hobby bier drinken heeft, weet hij er bijzonder weinig van.

Hoe heet de burgemeester van Zevenaar?  

Rini Kromdijk?? Ik ben pas 18 ik weet nog niet zoveel. 

 

Triest hoe het met de jeugd is gesteld door te denken dat onze trainer de burgemeester is, het juiste antwoord was Luciën van Riswijk.

Wat was de naam van het vlaggenschip van Columbus?

Wessel begint weer hard te lachen en antwoordt: VOC.

 

Dit is wederom fout. Het juiste antwoord was Santa María. Maar goed dat Wessel nog op school zit en nog een hoop bij kan leren


Wat zijn je doelen in het sterrenteam?

Basisplek veroveren en niet als eerste sneuvelen in de 3e helft. 

 

Hoe ga je ermee om dat de rijke jongens zoals Arjen Visser en Kevin Plasmans nooit een biertje weggeven in de kantine?

Ooeeeh, absurd. Ik zit nog op school en ik moet een kratje meenemen op de training en die gasten kunnen niet eens een biertje weggeven? Ik weet niet hoe ik hier mee om kan gaan eigenlijk en ik hoop dan ook dat het volgend seizoen anders zal zijn.

Douche je met onderbroek net zoals veel jongens dat tegenwoordig in de jeugd doen, iets wat wij als zaterdagteam verafschuwen.

Wees maar niet bang, ik douche gewoon zonder. Ik ben dan ook niet bang om met de grote mannen te douchen. Ik heb goede verhalen gehoord dus nu is het wachten tot de kleedkamers weer opengaan.

Ik neem aan dat jij alleen maar kan dromen van de carrière die de meeste jongens bij ons hebben gehad. Hoe voelt het nu, wetend dat voor jou zoiets niet meer is weggelegd?

Oprecht vind ik het wel jammer, maar ik ben de moeilijkste sowieso niet. Ik heb de keuze gemaakt en er is helaas geen weg meer terug. Ik ben eigenlijk ook maar een simpele waterdrager dus ik denk dat zo'n imposante carrière er sowieso niet voor mij in het vat zat.

 

Nu je op zaterdag gaat voetballen betekent het dat je op vrijdag niet heel veel meer kan drinken, wordt dit een probleem?

 Is dat zo ja? Bij Youri kon dit wel altijd, maar met Rini als trainer wordt dat natuurlijk wel een stukje lastiger. Ik ga even bekijken hoe ik dit ga oplossen volgend jaar.

 

Heb je nog vragen voor de sterren? 

Ik ken iedereen niet zo heel goed dus dat vind ik nogal lastig. Maar ik vraag me af hoeveel bier denken jullie dat het kleine lichaam van Wessel gaat verwerken. Ik ga jullie namelijk nog verbazen denk ik.

 

Het antwoord op deze vraag krijg jij heel snel van ons, maar een ding is zeker. Meer dan de spons kan je sowieso niet drinken. 

 

We wensen Wessel veel succes volgend seizoen en we zijn erg blij dat we eindelijk eens een jongen mogen verwelkomen die onder de 20 is. Daar hadden we er namelijk nog geen één van. 

e55339f4-7dad-47d5-bcfa-775ea9032731.jpg

Kijk eens wat een lief, mannetje. Nog zo jong en naïef. Wat gaat hij een spijt krijgen dat hij voor het zaterdagteam heeft gekozen.