OBW zat. 1 overklast door fitter Juliana’31

Zaterdag 12 oktober stond voor ons het uitduel tegen Juliana’31 op het programma. Juliana heeft nog geen wedstrijd verloren en staat gedeeld eerste samen met Alverna. Ditmaal bestaat de selectie uit 13 man sterk en komen er steeds meer jongens vanuit de ziekenboeg terug.

Onder toeziend oog van onze gelegenheidstrainer Ingo Benen werd er afgetrapt. De eerste 15 minuten ging gelijk op, met kansen over en weer. Na 19 minuten kregen we een vrije trap op ongeveer 25 meter van de goal. En zoals we vorige week hebben gezien weet Kevin Plasmans hier wel raad mee. Hij schiet hem weergaloos in de rechterbovenhoek.

Na de 0-1 verloren we de grip op de wedstrijd. Juliana’31 domineerde het middenveld en wist telkens de vrije man te vinden. Het was dan ook wachten op de 1-1. Na een diepe bal richting de spits was Maarten Verstegen genoodzaakt de bal met de hand te stoppen. De scheidsrechter deed dit voorval af met slechts een gele kaart.

5 minuten voor de rust weet Juliana’31 via rechts door te breken en wordt de bal goed voorgegeven. De verdediging staat niet goed te dekken en er kan vrij worden ingekopt. We gaan met een terechte gelijke stand rusten.

Luc Terlouw had een blessure en kon niet verder. Vaste ‘bankie’ Maarten Stekelenburg moest dus de tweede helft starten. Ook Arjen Visser heeft aangegeven niet de volle 90 minuten te kunnen spelen. Dit had overigens niet met een blessure te maken maar met een etentje.

De tweede helft gaven we niet thuis en hebben weinig kunnen creëren. We verloren bijna alle duels en waren slordig in de passing. In de 55e minuut was het raak 2-1. Via de linkerkant kwam er een door en die wist de bal breed te leggen op de spits. En 5 minuten later werd er rond de 16 een makkelijk gegeven vrije trap goed geschoten. Leon Koolman wist de inzet te keren maar de rebound kon makkelijk worden binnengetikt. Hierbij werd er dramatisch verdedigd en liep niemand met zijn man mee. 3-1.

Hierdoor leek het geloof in een goed resultaat wel verdwenen en werd er weinig meer gecreëerd. Tot overmaat van ramp vloog een bal van een meter of 25 a 30 meter nog binnen. Een makkelijk houdbare bal maar Leon wist deze niet te kunnen stoppen.

In de slotseconde werd de bal de zestien meter in geslingerd en na slecht verdedigend werk kwam de bal bij Roy Driessen uit. Die hierna gehinderd werd tijdens het schieten en dit leidde tot een pingel. Simon Jan Bruins eiste deze op en tekende voor de 4-2. Een teleurstellend resultaat waarbij we niet opgewassen waren tegen een fitter Juliana’31.

Volgende week moeten we tegen Kolping-Dynama thuis om 15:00. Hier krijgen we de kans om ons te herstellen. De aankomende weken moeten we het doen zonder onze topscorer, die voor een lange tijd naar het zonnige Brazilië gaat. Het enige positieve nieuws is dat we onze staf hebben kunnen uitbreiden. Roy van Elk gaat Mitchell ondersteunen als leider en neemt hierbij wat taken van hem over.