OBW zat. 1 loopt tegen een flinke nederlaag aan.

Zaterdag 23 november mochten we naar het oh zo mooie Cuijk voor de topper tegen JVC.
De verwachtingen waren weer eens hoog gespannen voor deze topper.
We reisden dit keer af met een selectie van 12 man die wel even dachten te kunnen winnen van dit sterke JVC.


De vele bussen met supporters uit Zevenaar bleven uit. Ik heb 1 man geteld die ons kwam ondersteunen, geen best begin!
Na een dramatische warming-up konden we dan eindelijk gaan beginnen. De 1e minuut iets speciaals. Onze SJB is zo verschrikkelijk balvast dat hij de bal een minuut bij zich kan houden.
Niemand durft deze jongen aan te vallen. Was JVC dan toch een beetje bang voor het sterrenteam? Dit bleek later ijdele hoop. JVC heeft meer balbezit en is de betere ploeg.


Maar toch krijgt OBW goede kansen in de omschakeling. Na een diepe bal van Maarten is het Dimitri die de bal kan controleren. In de draai schiet hij met links, maar helaas wordt deze bal van de lijn gehaald. OBW voetbalt gewoon prima mee in het 1e half uur maar creëert alleen veel te weinig. Menig speler kan nog niet eens een fatsoenlijke lange bal geven om Dimitri te lanceren.
Weer voer voor de training op woensdag.
Dan in de 30e min is het na een mooie combinatie de spits van JVC die Leon kan omspelen en voor de 1-0 kan aantekenen. Hier staan we weer als kinderen te verdedigen en dat is niet zo slim tegen zo’n ploeg. 
OBW kan in principe de 1e helft aardig meekomen, maar het fluitsignaal voor de rust klinkt toch als muziek in de oren.

In de rust moet onze tank Arie eraf. Heel fijn voor Martijn die erg kansloos in zijn eentje(!) op het bankie zat. Amateuristischer kan het niet, maar onze staf was weer eens nergens te bekennen. Ik heb zo’n vermoeden dat ze wel wisten dat we gigantisch aan de zak zouden krijgen.
Martijn gaat op de plek van Bob spelen en Bob op de plek van Arie. Een gigantische fout achteraf volgens Arie en als hij er niet af had gemoeten, hadden we nooit zo dik verloren. De man was weer eens bezopen denk ik…..

De 2e helft beginnen we zoals wel vaker dramatisch. Celvin vindt het allemaal wel best en laat zijn man weer eens voorzet geven. Ook Maarten is er klaar mee, want hij besluit om zijn man de bal in te laten koppen, 2-0. Hierna is het verzet gebroken en dat is te merken.
OBW heeft niks meer te melden en wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Gelukkig kunnen we er allemaal wel om lachen en wordt er menig grapje binnen het veld gemaakt. Dan in de 64e minuut een pareltje van een goal.


Na een voorzet is het de linksbuiten die de bal controleert en met een schitterende omhaal de 3-0 maakt. Een heerlijke goal waar we alleen maar voor kunnen klappen. Dat doen de meeste bij ons dan ook. Maar hebben die gasten 3e divisie gevoetbald ofzo? Dit zijn toch geen goals voor de zaterdag 4e klasse. JVC blijft domineren en is op zoek naar meer goals.
Niet veel later is ook de 4-0 een feit als Bob verkeerd instapt. Tot genoegen van onze Arie die inmiddels al 8 potten pils naar binnen heeft gewerkt.

 

OBW is er klaar mee en hunkert naar het eindsignaal. Na een goede actie van de ingevallen ‘’robuuste’’ spits is de 5-0 ook een feit. En we moeten tot ons ongenoegen toch nog zeker een kwartier. Dimitri besluit hulp van de scheids in te roepen. ‘’Zullen we iets eerder stoppen scheids? We worden helemaal kapot gemaakt hier”.
De scheidsrechter is het hier roerend mee eens en als dan ook nog de 6-0 valt fluit hij na 88 minuten af. Wat een klasbak!

Een wedstrijd tegen een tegenstander die niks te zoeken heeft in deze klasse. We willen ze dan ook alvast feliciteren met het kampioenschap.
Toch hebben we gewoon prima mee gedaan vooral de 1e helft en ook de 2e helft kregen we wat kleine kansjes. Als we iets beter zijn in de eindpass dan kunnen we nog verrassen, maar zoals hierboven al aangegeven kregen de meesten het balletje niet eens van de grond.
Dit JVC was vandaag veel te sterk voor ons en het wordt weer tijd dat we tegen wat mindere tegenstanders gaan spelen. Dan kunnen we weer tegen iedereen zeggen dat we heel goed zijn.

Ik heb genoten van de tegenstander vandaag; in elke linie stond wel 1 speler die ik graag aan ons sterrenteam zou willen toevoegen en dat zeg ik niet gauw! De 1e helft was prima, de 2e helft was drama, maar het belangrijkst van vandaag: De 3e helft was zoals vanouds fenomenaal!

Volgende week spelen we thuis tegen Alverna, aanvang 15.00. Kijken of we weer eens een potje kunnen winnen. Als het goed is hebben we dan zelfs een trainer! De wonderen zijn de wereld nog niet uit.