22ffd7c7-9a0e-48ed-ac19-e8a1feed0c32.jpg

2 assists van de steek, betekent 2 pils voor deze held.

6dc47e7d-bd47-4ea8-b7e9-4f4e0f408575.jpg

Bonzo die naast het voetbal ook op padel en tennis zit is topfit.
 

De sterren kunnen het nog een beetje.

Zaterdag 14 mei stond de allerlaatste thuiswedstrijd op het programma in de historie van het dramatische zaterdagelftal van OBW. Almen kwam op bezoek, maar we moeten eerst nog even terugblikken naar de wedstrijd van dinsdag tegen het beste team van de competitie: Helios uit Deventer.


Na een redelijk begin van onze kant en met heel veel hulp van spelers uit de A1 werd het al snel duidelijk dat we absoluut niet waren opgewassen tegen Helios. De einduitslag was dan ook 0-8 en daar mochten wij nog blij mee zijn. Tijd voor revanche dus en we hadden er zin in vandaag tegen Almen!

 

Vooraf leken we met 10 man te moeten starten zoals wel vaker, maar ditmaal redden de jongens van de A2 ons uit de brand. Guus, Mike en Sjors deden mee en daar moeten wij deze toppers nogmaals voor bedanken. Dan maar eens naar de wedstrijd toe:

Het was weer eens een schitterende dag op het mooiste sportpark van Nederland en dat deed onze sterren niet veel goeds, de meeste zijn (zoals iedereen weet) totaal niet fit en met deze hitte was het begin dan ook wat traag. Zoals wel vaker kwamen we dan ook redelijk snel op achterstand, na zwak opbouwen van onze kant, kon de spits van Almen de bal afpakken en onder Jeffrey doorschieten. Dit zijn wij gelukkig wel gewend en we bleven dus gewoon vrolijk door voetballen.


Niet veel later viel de 1-1. Na een schitterende combinatie tussen Martijn, Roy en Dimi kon laatstgenoemde de bal in de verre hoek schieten. Ik heb overigens nog nooit zo’n eerlijke grensrechter gezien van een tegenpartij dus hulde voor deze fijne gozer uit Almen.


Na de 1-1 gingen de sterren best aardig spelen, voor ons niveau dan. Het is de Steek die een goede breedtebal in huis had op Roy. Roy heeft geen enkele moeite met kansen missen in tegenstelling tot andere spelers en schoot de bal beheerst in de verre hoek.


Daarna is het tot ieders verrassing de sterk spelende Rinse die een goede dieptebal in huis heeft op Dimitri Vrehe. Dimi die al aardig vermoeid leek, besluit om net buiten de 16 uit te halen met links. Deze bal vliegt schitterend in de kruising, wat een geluk! 3-1 is de ruststand en toptrainer Rini komt ons zelfs een keer opzoeken in de rust. Ik heb nog nooit zo’n tevreden trainer gezien. Ditmaal geen dooddoeners, want deze ouwe rot zag dat het goed zat.

In de 2e helft was het aan ons de taak om vooral de boel achterin dicht te houden, want het zou niet de eerste keer zijn dat we zo’n voorsprong uit handen geven. Na wat kansjes voor Almen is het toch weer OBW dat de score verder kan uitbreiden. Het is wederom Steek met een uitstekende steekbal door het midden. DImi kon alleen op de keeper af en schoot de bal met links binnen. Een hattrick, dat was al even geleden voor deze kansenmisser.


Almen blijft gewoon voetballen, maar heeft wat pech in de afronding met nog een mooi schot op de paal. De sterren waren inmiddels moegestreden, maar Kevin Plasmans die weer lekker aan het dollen en aan het zuigen was had nog een mooie corner in huis op het hoofd van Dimi, Dimi kopte terug op Martijn Piek en hij kon de bal simpel binnentikken. 5-1 is de eindstand en het was alweer even geleden dat de 3 punten naar de sterren gingen.

Een goede wedstrijd van onze kant en ook al spelen we al het hele seizoen nergens meer voor is het toch altijd leuk om een potje te winnen. Nog 2 wedstrijden te gaan en hierin hopen we zeker nog wat puntjes te pakken, maar vooral plezier te maken. Volgende week mogen we voor de laatste keer naar Deventer dan is RDC onze tegenstander.

Tot dan!

dc90ffae-44d1-4d2d-b8b3-98bec1118c8f.jpg

Een geweldige scheidsrechter, 3 keer met deze held gewonnen.
 

2c1fa9ea-b3c0-4662-8c31-dab94b0242b5.jpg

Rini kan weer eens lachen na 3 punten.