OBW Zat 1 komt heel goed weg tegen Alverna.

Het was gister weer de mooiste dag van de week dus we mochten weer de wei in. Ditmaal mochten we aantreden tegen Alverna. Een ploeg die boven ons staat in de ranglijst, dus we waren weer gewaarschuwd. De ziekenboeg blijft nog steeds vol lopen en we hadden voor de verandering weer eens een lege bank. Gelukkig hadden we 11 jongens die dit klusje wel even dachten te klaren en die kwamen vooral in de 1e helft bedrogen uit. Zoals vele trouwe lezers weten, heeft ons sterrenteam er een handje van om erg slecht te beginnen.

 

Dit keer wisten we al onze vorige keren te overtreffen en we hadden in de 1e helft al met zo’n 8-1 achter kunnen en misschien wel moeten staan. De verdediging was zo lek als een mandje, het middenveld grossierde in balverlies en de aanval deed amper mee. Zou dit dan toch te maken hebben dat onze trainer eindelijk weer eens een keer aanwezig was? Stonden onze jongens dan stijf van angst? We zullen het nooit weten, maar we stonden na 20 minuten al met 3-0 achter. Was dit nou omdat Alverna zo goed was of wij zo slecht? Ik denk dat het antwoord wel weer duidelijk is. Nadat we kinderlijk met 3-0 zijn achter gekomen door persoonlijke fouten en dramatisch verdedigen is het SJB die zowaar een schot op goal produceert. De keeper kan de bal niet goed verwerken en daar is Willem om de 1-3 in te tikken.

Er lijkt wat hoop in de ploeg te komen, maar na wederom kinderlijk verdedigen en een foutje van Leon ligt de bal alweer aan de andere kant in het netje, 1-4. De rust klinkt zoals zo vaak als muziek in de oren en hopen dat dat kopje thee onze voetbalsterren goed gaan doen. In de rust een donderspeech van onze coach en hij besluit hard in te grijpen en 3x te gaan wisselen. Het liefst zou die het hele team wisselen. Maar hij was even vergeten dat we geen wissels hebben en hij het met deze kneusjes vandaag moet doen. Dan maar een tactische omzetting. Daar zou ik graag meer over vertellen, maar ik zit altijd met mijn mobiel te spelen in de rust.

De 2e helft starten we een stuk beter, want we waren het er allemaal toch wel over eens dat er zo ook niet veel aan zou zijn. Na een paar goede aanvallen is het in de 68e min Willem die de 2-4 kan maken. Het is misschien moeilijk te geloven, maar ook nog uit een mooie aanval van onze zijde. OBW blijft drukken en is op zoek naar de 3-4. In de 72e minuut een vrije trap, SJB geeft de bal voor en onze tank Arie kopt de bal schitterend tegen de touwen. Hierbij raken 2 spelers van Alverna geblesseerd en ze beweren dat Arie een elleboog zou hebben gegeven. Ik kan bij deze aangeven dat dat onmogelijk is, want dan had deze jongen nooit meer op kunnen staan.

 

OBW blijft de betere ploeg in de 2e helft zonder fantastisch te spelen. In de 80e minuut stoomt Roy op langs de lijn. Hij geeft de bal mee aan SJB en hij kan de bal voorleggen. Willem lijkt de bal binnen te gaan schieten, maar gunt de kans aan Dimitri. Een koud kunstje voor Dimitri en de 4-4 is een feit. OBW probeert nog voor de winst te gaan, maar kan in de slotfase niet veel meer creëren. Ook Alverna speelt vol voor de winst en heeft in de 2e helft ook echt wel kansen gekregen. In de laatste minuut de grootste. Na een goede voorzet is het de spits die de bal over Leon in de goal kan koppen. Gelukkig staat onze kale vriend Celvin goed op te letten en hij kan de bal van de lijn wegkoppen. Het blijft dus bij 4-4.

Een draak van een wedstrijd waar we ons vooral in de 1e helft gewoon voor moeten kapot schamen. Als Alverna normaal met de kansen was omgegaan hadden we aan de thee gekund met een nulletje of 8. Goed dat we het de 2e helft beter oppakken en nog een puntje uit het vuur hebben kunnen slepen. Het wordt wel tijd voor winterstop, want 11 spelers is natuurlijk wel heel weinig. Hopelijk kunnen we de laatste 2 wedstrijden winnend afsluiten en ons dan lekker volvreten in de winterstop.

Volgende week uit naar Oranje Blauw in Nijmegen en daarna komt de sint langs voor ons sterrenteam, het zal mij benieuwen.

Tot volgende week in Nijmegen! Aanvang: 14.30