8b193dfb-a946-4529-b52b-93a1b31e5944.jpg

De sterren voor de wedstrijd. Lekker op het gemak, omdat de 3 punten eigenlijk al binnen zijn

c1c81b56-ec82-422d-8481-eae1c2b3d460.jpg

De bespreking van Rini, iedereen doet net of ze luisteren.

De sterren pakken wederom de volle buit.

Het is zaterdag 3 oktober en dat betekent dat het mooiste team van de regio het publiek weer kan vermaken met geweldig voetbal. Daar waar normaal honderden mensen langs de lijn staan, zijn er nu een paar verdwaalde alcoholisten die toch een glimp van hun sterren willen zien buiten de poort. Een bijzondere dag, want de moeder van de leukste jongen van het team is ook nog eens jarig, gefeliciteerd ma! Op deze mooie dag komen de jongens van AWC uit Wijchen op bezoek. Een team dat nieuw is in de 4e klasse A en we wisten dan ook niet wat we konden verwachten. Zelfs de Gelderlander was op bezoek om de sterren te kunnen aanschouwen iets wat al veel eerder had gemoeten natuurlijk met ons oogstrelend positiespel.

Dan maar eens naar de wedstrijd toe. We begonnen vandaag in een 4-4-2 formatie, omdat AWC ook in een 4-4-2 zou spelen. Normaal is Rini Kromdijk een tactisch meesterbrein, maar vandaag had hij de zaakjes niet op orde. AWC speelde gewoon in een 4-3-3 formatie en we speelden de 1e helft dan ook zwaar onder ons niveau. Had dit te maken met het systeem of met ene Kevin Plasmans die vandaag dramatisch was? Deze begenadigde middenvelder heeft bijna alles fout gedaan en hij leek nog hartstikke zat van alle dure flessen wijn die hij de vorige dag heeft opgezopen. Laten we hopen dat dit een incident was, want wat was die gozer toch allemaal aan het doen?


Toch komt OBW op een voorsprong via Simon-Jan Bruins. Na een afgeslagen bal trekt hij naar binnen en schiet hij de bal hard in de verre hoek. 1-0 op het scorebord na 30 minuten en dat terwijl we eigenlijk gewoon dramatisch spelen. Niet veel later is het Ingo Benen met een ziekenhuisbal door het midden. Geen idee naar wie hij wou spelen, maar de tegenstander kan de bal oppikken en voor de 1-1 aantekenen. Ingo is een beetje verliefd heb ik vernomen en dan ga je rare dingen doen!

OBW blijft in de 1e helft als een krant voetballen, maar komt net voor rust toch op voorsprong. Dimitri Vrehe die al de hele tijd de boel zit af te zeiken en negatief aanwezig is, geeft zowaar een mooie steekbal op Simon-Jan Bruins. SJB kapt geweldig naar binnen en verschalkt de keeper met een stift. Een geweldige goal en onze SJB is vandaag met afstand de beste van het veld.
We gaan met een 2-1 voorsprong rusten en dat met dramatisch voetbal.

 

Rini grijpt dan ook meteen in. Maarten Verstegen moet het veld verlaten voor Martijn Piek en in de 2e helft gaan we weer in een 4-3-3 formatie spelen. Met succes, want in de 2e helft voetbalt OBW beter en is het op zoek naar de 3-1. Die valt dan ook in de 74e min, wie anders dan SJB die het wederom doet. Na een voorzet van Ingo Benen valt de bal voor de voeten van SJB. Hij trekt maar weer eens naar binnen en ja hoor: een schitterend geplaatst schot in de verre hoek.

 

De wedstrijd lijkt toch wel redelijk gespeeld en niet veel later is het na balverlies bij AWC achterin Dimi die kan profiteren. Hij verovert de bal en kan alleen op de keeper af. Dimi bedenkt zich geen moment en haalt hard uit met links en de bal valt binnen. 4-1 en de wedstrijd voor Dimi is voorbij. Rini heeft genoeg gezien en haalt deze gozer dan eindelijk naar de kant. Hiervoor is gelukkig voor het team Kevin Plasmans allang gewisseld, want had ik al gezegd dat deze man echt slecht was? Kan de beste overkomen, laten we het daar maar op houden.

SJB speelt de wedstrijd van zijn leven en maakt ook nog de 5-1. 4 goals voor deze topper en wat was die goed, ik ben benieuwd wat er in de krant staat maandag! Na de 5-1 is de wedstrijd helemaal gespeeld, maar wij zijn zaterdag 1 en laten de uitploeg uiteraard nog een beetje terugkomen. Eerst is het Sander Tinneveld met een bal vergelijkbaar als Ingo Benen die de 5-2 inleidt en de 5-3 weet ik al niet meer joh. Ook totaal niet belangrijk, de 3 punten zijn weer binnen en vooral SJB zat er heerlijk in!

Een wedstrijd waar we vooral in de 1e helft dramatisch voor de dag kwamen. Sterrenteam onwaardig, maar dit was natuurlijk allemaal de schuld van Rini. Na de omzetting begon het weer te lopen en ook toen Plasmans eruit werd gehaald ging alles een stuk beter.

 

Positieve dingen deze middag waren er natuurlijk ook genoeg, maar de belangrijkste was toch wel dat onze eeuwige afwezige Sander Tinneveld weer eens een keer mee deed. Een paar schoonheidsfoutjes, maar wat is die man toch goed. Een echte ster zoals zoveel dat bij ons zijn.

 3 wedstrijden 9 punten, ik had niet anders verwacht om eerlijk te zijn. Volgende week mogen we uit naar Alverna en ik ben benieuwd wat we dan weer voor moois laten zien.

Tot dan!

966658a9-06e1-4032-819e-ca5a9d663d1d.jpg

2 verwarde oude mannen die toch graag hun helden wilden bekijken.