OBW zaterdag1 wint met duidelijke cijfers

Zaterdag 28 september stond onze eerste thuiswedstrijd op het programma in de competitie.    AZ2000 kwam dit keer op bezoek in Zevenaar.
De ploeg uit Arnhem is vorig seizoen gedegradeerd uit de 3e klasse en we wisten zoals eigenlijk bij elke tegenstander niet met wat voor ploeg we te maken gingen krijgen.
15.00 werd er afgetrapt en direct vanaf het begin was het OBW dat de dienst uitmaakte. De eerste kans was dan ook voor OBW na een goede combinatie kan Roy er op rechts vandoor en geeft Dimitri een niet te missen kans. Dan ken je Dimitri alleen nog niet, want hij krijgt het voor elkaar om de bal op de paal te mikken en de kans gaat verloren.
AZ2000 heeft inmiddels toch ook een levensgrote kans om zeep geholpen dus we waren gewaarschuwd. De 1-0 hing in de lucht en even later is het Dimitri die wordt weggestuurd op links. Na een goede actie trekt hij de bal voor en een speler van AZ2000 promoveert de bal tot doelpunt. OBW blijft domineren en de 4-4-2 formatie waar we vandaag mee begonnen wordt goed uitgevoerd.

Een mooi lichtpunt van vandaag was Martijn die op de ‘’6’’ een heerlijke pot speelde. OBW drukt door en het is Kevin Plasmans die weer eens zijn mooie traptechniek laat zien en een perfecte voorzet aflevert op het hoofd van Dimitri. Een koud kunstje voor Dimitri en daar is de 2-0.
Even daarna is het Dimitri met wederom een actie op links en de bal komt uiteindelijk terecht bij Kevin en hij schiet hem met rechts in de bovenhoek.

De ruststand is een welverdiende 3-0. Een goede 1e helft van onze kant en zaak is om de 2e helft de score verder uit te breiden. Na ongeveer 10 minuten in de 2e helft is het Dimitri die Luc op links wil wegsturen. Hier komt een speler van AZ2000 hard in en Dimitri moet er af met een enkelblessure. De goed leidende scheidsrechter trekt hier voor geel, daar waar rood eerder op zijn plaats was geweest. Een Berghuisje??

Maarten Stekelenburg is er inmiddels ingekomen voor Arjen en Simon-Jan komt Dimitri vervangen. Maarten had er vandaag erg veel zin in. Na een goede voorzet van hem op rechts komt de bal bij Celvin, deze kopt hem terug op Martijn en de sterke Martijn biedt een niet te missen kans aan Kevin en zijn 2e goal(met rechts) is een feit.
Maarten blijft aan de rechter kant goed spelen en het lijkt erop of hij indruk wilt maken op zijn pa. Die mag wel wat vaker komen dus, helemaal als die zijn lieve vrouw meeneemt!
Na een actie op rechts van Maarten is het Kevin die op zoek is naar zijn hattrick. Hij produceert vanaf randje 16 een heel slap schot. Maar de verder goed spelende keeper van AZ2000 gaat gigantisch in de fout en daar is de 5-0 en de hattrick van Kevin Plasmans. Nog veel belangrijker: Het is zijn 25e goal in zijn carrière en daar is dan eindelijk zijn eerste ster. Gefeliciteerd jongen! 5-0 is ook de eindstand.

Een sterke pot van onze kant in een misschien toch wat onwennig systeem. Leon heeft vrijwel niks te doen gehad en iedereen speelde vandaag een prima pot.
Arjen en Roel hadden het achterin goed staan en de coaching van beide was top. De backs waren zoals altijd betrouwbaar en vooral Nout had vandaag een hele goede dag, maar dat had verder niet zo veel met voetbal te maken. 
Het middenveld was erg sterk met de opkomende Luc en Celvin aan de zijkant en de tot stofzuiger omgetoverde Martijn was een lust voor het oog vandaag. Kevin maakte een hattrick en Roy was zoals altijd balvast en bood een aantal niet te missen kansen. Dimitri had een wat mindere dag, want die kreeg ook nog een knal op zijn oog te verwerken in het begin, dus die is er ook nog lelijker op geworden. Ook ziet zijn enkelblessure er niet best uit en Dimi zijn we dus wel even kwijt.

 Er werd vandaag prima gespeeld en de onnodige en zure nederlaag van vorige week hebben we op deze manier toch enigszins goed kunnen maken. Volgende week uit naar DIO in Druten.