OBW Zaterdag1 wint vrij gemakkelijk van CITO

Zondag 3 november stond alweer onze 6e competitiewedstrijd op het programma, ditmaal mochten we aantreden tegen CITO uit Oss. Een onbekende tegenstander voor vrijwel iedereen, maar gezien de plek op de ranglijst van CITO, mochten we er toch wel een klein beetje van uitgaan dat we de betere ploeg zouden zijn.


Ook onze trainer was er zowaar een keer bij. Nadat hij zich weer even aan iedereen had voorgesteld, omdat de meesten geen idee meer hadden wie deze man nou eigenlijk was, kwam hij met een haarscherpe analyse over de tegenstander.
Zal hij dan toch met zijn vak bezig mee zijn? Dit bleek uiteraard weer valse hoop. De analyse klopte van geen kanten en het is dan ook erg vreemd dat onze trainer zijn papieren heeft gehaald. Dat zal dan wel niet al te lastig zijn.

Dan maar eens naar de wedstrijd. Vanaf het begin bleek toch wel dat onze aanname correct was en we waren de veel betere ploeg. Het spel speelde zich vanaf minuut 1 af op de helft van CITO en OBW domineerde de tegenstander zonder echt goed te spelen.
Het had vandaag de wedstrijd van de oudste man van het veld kunnen zijn: onze enige echte Arjen Visser. Hij wist echter toch zeker vier 100% kansen om zeep te helpen!
Dit leidde tot het nodige gelach vanaf de zijkant. Maar dat is hij gelukkig wel gewend. Nadat we de ene na de andere kant aan het verprutsen zijn, is een speler van CITO er ook klaar mee en besluit ons te laten zien hoe het moet.
Na een voorzet van Luc wilt de speler van CITO de bal wegwerken, maar hij raakt hem niet goed en de bal vliegt zo in de bovenhoek. 1-0 voor OBW.

We moeten de score verder uitbreiden, maar we gaan vrolijk door met kansen verprutsen. Als Cito dan toch op onze helft komt is het meteen raak. Na een goede actie van de spits van de tegenpartij staat hij in eens 1 op 1 met onze keeper.
Hij schuift de bal beheerst binnen en we gaan rusten met een 1-1 stand. Een stand om ons voor te schamen na al die kansen, maar gelukkig zijn de meeste jongens in ons team de schaamte al lang voorbij.


Na wederom een warrige speech van onze trainer in de rust gaan we met volle moed de 2e helft in. Het begin wil nog niet echt lopen dus Niek besluit Bob eraf te halen.
Nog nooit heb ik iemand zo tekeer zien gaan om een wissel en hij vertelt onze trainer dan ook even dat hij er helemaal niks van snapt. Iets wat ik uit mijn schrijversstoel ook wel kan beamen.

OBW blijft veel beter en in de 60e minuut(meteen nadat Bob eruit is) is het toch wel een van onze betere spelers vandaag die 2-1 maakt.
Na een goede aanval over links is het Simon-Jan Bruins die de 2-1 beheerst in de benedenhoek schiet. CITO probeert nog wel, maar heeft simpelweg gewoon te weinig kwaliteit om het onze vedettes lastig te maken.
Na wederom een goede aanval over links is het Luc die de bal voorgeeft en Willem tikt deze bal als een echte spits binnen 3-1 en de wedstrijd is nu toch wel echt gespeeld.


Iets wat we veel en veel eerder hadden moeten doen. Willem krijgt hierna zijn publiekswissel en Dimitri Vrehe mag nog 10 minuten invallen na lang blessureleed. Wederom een fout van onze trainer om deze man in het veld te zetten. Het rent en vliegt en doet eigenlijk maar wat. Toch is het Dimitri die na een aardige actie Simon-Jan in stelling kan brengen en die schiet dan ook de 4-1 binnen.
Vlak erna wordt Dimitri licht vastgehouden en OBW krijgt nog een penalty. Een mooie gelegenheid voor Simon-Jan om zijn hattrick te voltooien. Helaas staat Dimitri in het veld en hij eist de bal dan ook schaamteloos op. Tot genoegen van iedereen schiet hij de bal dan ook hopeloos in en de keeper kan de bal makkelijk oprapen.

Een wedstrijd tegen een sportieve tegenstander die vandaag toch wel echt te weinig kwaliteit had om het ons echt lastig te maken. Volgende week mogen we thuis aantreden tegen De Paasberg en dit zal toch wel een tegenstander van ander formaat zijn. Ik heb er zin in! Tot dan allemaal op ons mooie sportpark. Aanvang 15.00.