OBW zaterdag 1 overtuigt tegen de Paasberg.

Het was gister weer zaterdag en zoals iedereen weet, is zaterdag de mooiste dag van de week. Helemaal als je naar al je knappe vriendjes keek, maar dat even geheel terzijde. Dus we mochten weer aantreden op ons mooie sportpark. Vandaag kwam de Paasberg op bezoek. De Paasberg stond 2e vooraf aan dit duel en wist alleen van absolute kampioenskandidaat JVC Cuijk de 3 punten niet af te snoepen. We waren dus gewaarschuwd. Het zit nog steeds niet mee met alle blessures en we hadden vandaag dus ook maar een 12 koppige selectie. Dan naar de wedstrijd toe:

OBW begint voor de verandering eens een keer erg goed en laat de eerste 25 min gewoon heel goed voetbal zien. De eerste kans is voor onze tank Arie die na een corner de bal mooi inkopt. Helaas wordt deze van de lijn gehaald. Na dominant spel van onze kant is het de balvaste Simon-Jan Bruins die na een goede actie kan uithalen. De keeper kan deze bal moeilijk verwerken en Willem Sloot is er als de kippen bij en legt de bal als een echte spits in het doel. De verdiende 1-0 is eindelijk daar. OBW blijft goed spelen en speelt misschien wel een van haar beste wedstrijden van het seizoen. Toch komt ook de Paasberg er af en toe uit en na een actie op rechts belandt de bal tegen de paal.

 

Een van de spaarzame kansjes voor de Paasberg, maar het geeft aan dat we waakzaam moeten zijn.  Net voor rust is het Martijn die 1 op 1 met de keeper kan gaan. De 2-0 lijkt in de maak, maar helaas schiet Martijn de bal net naast. 1-0 is de ruststand. In de rust blijkt toch dat sommige jongens al aardig wat pijntjes hebben en Luc wordt gewisseld voor de nog licht geblesseerde Dimitri. Onze trainer van vandaag: Onze enige echte Roy van Elk, houdt ook van zijn clichés en geeft aan dat we snel de 2-0 moeten maken en vooral de 0 moeten houden. Wij als sterrenteam pakken dit fantastisch op, want nog geen minuut in de eerste helft valt de 2-0 al. Dimitri wordt weggestuurd op links, gaat langs zijn man en Willem kan de bal knap intikken. De Paasberg geeft nu steeds meer ruimte weg en dit zou koren op de molen moeten zijn voor onze Dimitri, maar laten we het erop houden dat hij nog last van zijn blessure had.

 

OBW blijft goed combineren en wacht rustig zijn kansjes af, terwijl de Paasberg probeert wat terug te doen. Maar ook in de 2e helft is OBW gewoon heer en meester. In de 60e minuut weer een rush van Dimitri over links. Hij kan de bal voortrekken en Simon-Jan Bruins kan ook zijn goaltje maken 3-0! Niet veel later een zelfde soort situatie, maar nu is het Willem die zijn hattrick kan maken en daar is de 4-0. Willem die vandaag zijn sterke spel met een hattrick kan bekronen, dat doet ook zijn broer Dirk enorm goed. Zag ik daar nou een traantje van geluk bij Dirk op dat sympathieke koppie!? De Paasberg moet nu oppassen dat het niet afgeslacht gaat worden, maar heeft ook geluk dat OBW eigenlijk gewoon heel slecht met haar kansen om gaat (vooral Dimi). In de 85e minuut is het Simon-Jan Bruins die zijn 2e kan maken na weer een soort van mislukte actie van Dimitri en dat is de 5-0. Simon is nog op zoek naar zijn hattrick en tevens zijn 2e ster, maar daar zal hij nog even op moeten wachten, want 5-0 is de eindstand.

Een zeer goede wedstrijd van onze kant tegen een tegenstander die bovenin meedoet. De verdediging was solide, het middenveld was top met de uitblinkende Celvin en ook de aanval was zeer gevaarlijk vandaag. Ook klasse dat Roel nog even kwam aansluiten om ons uit de brand te helpen, dat noemen wij nou teamgevoel. Verbeterpuntjes zijn toch wel dat die bal er veel vaker mag ingeschoten worden, maar daar gaan we deze woensdag maar even aan werken dan. Volgende week zaterdag mogen we aantreden in de beker tegen ESA en de week erop de absolute topper tegen JVC Cuijk. Ik ben benieuwd hoe ons sterrenteam het tegen deze 2 topteams gaat doen.

 

Tot volgende week! Aanvang 16.00.