OBW Zaterdag 1 heeft het weer helemaal op de rit.

Zaterdag 7 maart was het weer zover. De sterren van Zaterdag 1 mochten weer eens aantreden op het mooiste sportpark van Nederland. Ditmaal kwam DIO uit Druten onze wonderschone accommodatie aanschouwen. We waren weer eens gebrand op 3 punten en dat bleek ook wel aan de opkomst. 14 man en een trainer hadden we tot onze beschikking, ongekende taferelen al zeg ik het zelf. DIO was dus gewaarschuwd.

3 uur werd er afgetrapt en 1 over 3 stond de 1-0 al op het scorebord. Na een schot van Kevin Plasmans, die de keeper niet goed kon verwerken is Dimitri Vrehe er als de kippen bij om de 1-0 te maken. 1 meter buitenspel, maar de leiding is ons goed gezind en de 1-0 is een feit.
OBW voetbalt prima op deze mooie middag, maar dat heeft ook wel met de tegenstander te maken.

 

De jongens van DIO doen erg hun best, maar het is te weinig voor de sterren van OBW. Na een goede aanval over rechts is het Roy Driessen met een strakke voorzet. Een speler van DIO wil de bal verwerken, maar schiet hem in eigen goal.
We hebben deze goal maar aan Roy gegeven anders komt hij nooit aan zijn felbegeerde ster. 2-0 en de wedstrijd lijkt al redelijk snel gespeeld. Hier denkt onze spons heel anders over. Na een oliedomme overtreding in de 16 krijgt DIO een penalty. De aanvoerder schiet deze beheerst binnen en er is weer een beetje geloof bij DIO, nog bedankt hé spons! 2-1 is de ruststand.

Martijn Piek die in de 1e helft voor open goal heeft gemist wordt voor dit foutje door onze warrige trainer naar de kant gehaald. Er lopen een paar jongens in die al niet meer kunnen lopen en rijp zijn voor een wissel, maar onze trainer is er weer eens totaal niet mee bezig.
In de 2e helft is het wederom Roy die er op rechts vandoor gaat na goed ingrijpen van Maarten Versteegen. Zoals we allemaal weten kan Roy niet scoren en hij geeft de bal panklaar op Dimitri. Een koud kunstje voor deze vedette en de stand is 3-1.


Niet veel later wordt Dimitri eraf gehaald voor de beste verdediger die we hebben: Arjen Visser. Toch besluit onze trainer om deze man maar gewoon in de spits te zetten. Na een goede voorzet vanaf de linkerkant lijkt Arie zowaar te gaan scoren. Maar hij stort ter aarde en mist de bal compleet.
Geen doelpunt en een flinke deuk in het kunstgras.

 

DIO is op en het slotakkoord is voor SJB. SJB, die vandaag toch wel een van de beteren van het veld was, leek geen last te hebben van SJB-pijntjes. Ik moet bekennen dat ik de 4-1 en de 5-1 niet heb gezien, maar ik heb me laten vertellen dat het pareltjes waren. Goed gedaan Simon-Jan!

Weer eens 3 punten, dat is lang geleden voor onze sterren. Er werd bij vlagen goed gevoetbald en dat niveau moeten we maar weer proberen door te trekken.
Een 4e plek zou nog kans kunnen geven op een periode, dat zou een leuk toetje zijn. De gebroeders Sloot begonnen vandaag op de bank en dat beviel prima, misschien een idee om dit vaker te doen? Volgende week mogen we uit naar Kolping-Dynamo in Nijmegen. Ik hoop dat er net zoveel volk aanwezig is als vandaag. Tot dan!