OBW zat1 niet opgewassen tegen sterk ESA

Zaterdag 16 november had weer iedereen in de agenda staan, want het sterrenteam van OBW mocht in de beker aantreden tegen ESA uit Arnhem.
ESA doet bovenin mee in de 3e klasse A, dus we wisten dat het weer niet gemakkelijk ging worden. Helemaal omdat we wel eens meer man tot onze beschikking hebben gehad.
Vandaag hadden we 10 spelers die wel zin in een potje hadden. Gelukkig is OBW de mooiste club van het land en konden we wat spelers lenen van andere teams.
Rene Onstein startte in de basis en deed dat naar behoren. Wesley en Remco van Zaterdag 3 sloten later aan, nog even via deze weg: dank!

Dan naar de wedstrijd toe:
Vanaf het begin had ESA het balbezit en OBW beperkte zich tot het compacte verdedigen.
Niet dat dat nou was afgesproken, want er was weer eens niks afgesproken…
Onze trainer was weer eens nergens te bekennen dus we deden maar weer wat. Over maar wat doen gesproken: Onze Willem wou blijkbaar een statement maken, want in de 8e minuut besluit hij de kop van een tegenstander eraf te trappen.
Gelukkig had deze jongen een ‘’goede kop’’ erop en kon hij verder. ESA is de betere ploeg en heeft zo’n 80% balbezit. Toch is het OBW met de beste kansen.


Na een onderschepping van Dimitri legt hij de bal op de mee opkomende Simon-Jan Bruins. Simon heeft alle tijd, maar besluit in een keer te schieten. Een 100% kans gaat helaas verloren.
ESA speelt heel aanvallend en zelfs ik sta af en toe te genieten van hun voetballende vermogen. Dan in de 30e minuut is het de spits die na een ingooi de bal schitterend laat vallen met zijn hak.
Een medespeler kan uithalen en deze bal wordt nog een klein beetje aangeraakt waardoor Leon kansloos is, 0-1. ESA is de beter ploeg maar OBW had de betere kansen dus dat is toch wel even een bittere pil.
Gelukkig is het in de 40e min Simon-Jan Bruins die Dimitri kan wegsturen met zijn linker. Ik dacht even dat Kevin Plasmans weer terug was uit Brazilië, maar blijkbaar heeft SJB net zo’n mooie linker! Dimitri weet wel raad met deze diepe bal en na een flinke rush stift hij de bal over de keeper, 1-1. Dit is dan ook de ruststand.

Tevreden zitten we in de rust te genieten van een lekker kopje thee en te wachten op een analyse van onze trainer.
Na 15 min geen spoor te bekennen van diezelfde trainer dus we gaan maar weer het veld op. Blijkbaar duurde de rust net iets te kort, want na 1 minuut ligt de bal alweer in het netje.
Sander onze gelegenheidsvoorstopper van vandaag schat een bal totaal verkeerd in en de spits van ESA kan doorlopen. Een koud kunstje, want hij schiet de bal hard in de korte hoek 1-2.
OBW wordt wederom terug gedrukt en is genoodzaakt om op de counter te spelen. Na een goede aanval over rechts is het Dimitri die de gelijkmaker op zijn schoen heeft.
Helaas schiet hij de bal veel te gehaast over en hieruit trekt hij dan ook zijn conclusies. Hij wordt vervangen door Wesley. Inmiddels is ook Remco erin gekomen voor Rene.


ESA blijft de betere ploeg en OBW kan hier in de slotfase niet heel veel meer tegen over zetten.
Dan in de 78e minuut een vreemd moment. Dirk Sloot ‘’De Herwense Muur’’ wordt gewoon voorbij gelopen. Iets wat we het hele seizoen nog niet hebben gezien.
Zal hij nu al moe zijn van al die minuten die deze alleskunner heeft gemaakt? Of is de rechtsbuiten van ESA gewoon een geniale voetballer? We houden het in het midden.
Nadat Dirk dus simpel is voorbij gelopen, kan de geniale(?) rechtsbuiten voorgeven. Daar is de spits weer en hij kan aantekenen voor zijn 2e  op deze koude middag.


OBW krijgt in de slotfase nog een grote kans als Wesley 1 op 1 komt. Hij wordt vastgehouden en de scheidsrechter die de hele wedstrijd al zat te dreigen met kaarten toont de gele kaart. Volgens mij had dit gewoon een rode moeten zijn, maar dat gun je zulke sportieve jongen van ESA dan ook weer niet.
De vrije trap wordt helaas gestopt door de keeper en 1-3 is de eindstand.

 

Een verdiende nederlaag tegen de beste ploeg waar we dit seizoen tegen hebben gespeeld. Normaal heb ik heel wat te zeuren na een nederlaag, maar daar was vandaag geen aanleiding voor.

Met 10 man van onszelf hebben we gedisciplineerd gevoetbald en zijn we tot goede kansen gekomen. Met een beetje geluk kan je zo’n wedstrijd winnen en dat geeft hoop voor de toekomst.

Complimenten zijn op zijn plek voor het hele team vandaag en ook aan de tegenstander die ons weer eens liet voelen wat verliezen is.

 

Volgende week de absolute kraker tegen de titelfavoriet JVC Cuijk. Ik verwacht vele bussen met supporters die ons komen steunen uit Zevenaar.                 Aanvang 16.00 in het mooie Cuijk, tot dan!