OBW Zaterdag1 wint na een stroeve start.

Zaterdag 19 oktober mocht ons sterrenteam wederom de wei in, ditmaal om aan te treden tegen Kolping-Dynamo uit Nijmegen.
De gehele staf heeft al aardige vedette-neigingen door te denken dat je niet op kan komen dagen om ons mooie spel te aanschouwen, maar dat even terzijde.
Dimitri had weer eens geen zak te doen en kon mooi de rol als trainer waarnemen vandaag. Naast de vele geblesseerden en Kevin Plasmans die zijn team voor 3 maanden gigantisch in de steek laat, hadden we ditmaal toch 14 man bij de selectie. Ook werd Bas Leferink van zondag 5 even opgetrommeld om als 3e wissel te fungeren, hiervoor nogmaals dank.

Dan naar de wedstrijd toe. Het begin was zoals wel vaker, gewoon dramatisch. Kolping was veel beter dan wij en gaven ons nog net geen voetballes. Na een foutje van onze captain Roel is de eerste kans voor Kolping. Leon kan deze bal gelukkig nog net tot corner verwerken.
In de daaropvolgende corner is het een strak indraaiende bal die binnen gekopt kan worden door een speler van Kolping en zo is het alweer 0-1. Kolping is beter en OBW creëert weinig tot niets.


Na het eerste half uur die niet om aan te gluren is van onze kant is het Celvin die er helemaal klaar mee is. Hij krijgt de bal op randje 16 met een stuit en haalt vol uit met zijn linker. Deze bal vliegt geweldig in de bovenhoek en de 1-1 is een feit.
Na deze goal van toch wel onze beste man van vandaag beginnen we eindelijk een beetje te voetballen en nemen we het initiatief in de wedstrijd.
Na een schitterende aanval over onze gehele rechterflank is het Martijn die de bal kan afronden. Martijn is niet zelfzuchtig en passt de bal op Luc. Luc die de gehele wedstrijd al balvast is, lijkt te willen uithalen, maar ook hij is niet zelfzuchtig en legt hem af op Simon-Jan Bruins. Gelukkig is Simon-Jan wel een egoïst en hij legt de bal koelbloedig in het netje.


Een schitterende aanval en de 2-1 net voor rust is een feit. In de 2e helft komt Bob erin voor Martijn en Arjen komt erin voor Maarten. De getergde Arie die zich totaal niet kon vinden in de trainer waarom hij niet speelde, bewijst meteen waarom de trainer gewoon wederom gelijk had.
De man loopt te waggelen over het veld en probeert alles te schoppen wat hij ziet. Het is zelfs zo erg dat hij zelfs besluit onze captain onderuit te schoppen en hierbij ook zichzelf blesseert. Met onze 2 centrale verdedigers op de grond krijgt Kolping een 100% kans, maar gelukkig is onze Nout daar om de 2-2 te voorkomen.


Gelukkig kunnen Roel en Arie wel verder, maar Arie besluit eerst om 10 minuten in de spits te gaan lopen. Die zit de volgende wedstrijd dus weer gewoon op het bankie. Het spel gaat over en weer en de 3-1 lijkt eerder te gaan vallen dan de 2-2. Na een lange bal op rechts besluit Nout een speler van Kolping onderuit te schoppen. Dit leek me toch echt een penalty, maar volgens Nout was er niet veel aan de hand.
Die jongen zal wel weer zat zijn geweest, want iedereen was het er wel over eens dat we hier heel goed wegkwamen. Inmiddels is de moegestreden Roy vervangen door good old Bas Leferink. Bas laat meteen zien dat hij heel aardig mee kan op ons hoge niveau en strooit met passjes waar er geen enkele fatsoenlijk aankomt, maar de man doet in ieder geval zijn best.


OBW staat onder druk en moet nu toch echt de 3-1 gaan maken. Dit gebeurt gelukkig in de 90e min en na een prima aanval is het Luc die de bal voorgeeft en deze komt uiteindelijk bij de ‘’titterige’’ Simon-Jan Bruins. Een koud kunstje voor één van onze vele vedettes en daar is de 3-1 en de 3 punten!

Vooraf was een ding duidelijk, deze wedstrijd moest gewonnen worden en dat hebben we gedaan. Na een slecht begin hebben we het heel behoorlijk opgepakt en als we nou eens een keer goed gaan beginnen dan maken we het onszelf een stuk gemakkelijker.
Volgende week hebben we een vrij weekend en dan hoop ik dat we daarna weer veel spelers uit de lappenmand terug gaan zien. De volgende wedstrijd spelen we thuis tegen Cito op 2 november. Hopelijk mogen we dan weer onze trouwe fans verwelkomen.  Tot dan!