OBW zat 1 verliest in de slotminuten van Quick 1888.

De laatste wedstrijd voor de winterstop stond alweer op het programma, ditmaal mochten we thuis aantreden tegen Quick 1888 uit Nijmegen. Er waren wederom een hoop blessuregevallen en spelers met andere belangrijkere zaken dus we mochten 3 spelers verwelkomen uit andere teams.
Wesley, Bart en Ivo wilden wel een keer meedoen met de sterren en deden dit dan ook prima. De niet geheel fitte Dimitri was de enige wissel, maar ik moet hierbij aantekenen dat er wel meer niet fitte gasten waren die zich niet zo aanstelden en gewoon vanaf de 1e minuut op het veld stonden.

Dan maar eens naar de wedstrijd toe: Het begin was zoals altijd niet zo best. Quick was de betere ploeg en na een aantal kleine kansjes is het in de 13e minuut al 0-1. Na een bal in de 5 meter is het onze keeper Leon die de bal nou niet bepaald goed verwerkt. De bal komt voor een speler van Quick en hij kan makkelijk binnen schuiven.


Ik noemde dit een poedeltje, maar onze sluitpost was het hier niet mee eens. Ik laat het aan de honderden mensen die wederom langs de lijn stonden over om te beslissen.
Na de 0-1 begint OBW een beetje te voetballen krijgt het ook wat kansjes. In de 23e minuut is het na een dieptepass van Dirk onze Roy die 1 op 1 kan gaan. De grens van Quick kent natuurlijk Roy zijn scorend vermogen en besluit niet te vlaggen en Roy deze kans te gunnen.
Iedereen draait al weer om voor een doeltrap, maar tot ieders verbazing legt Roy de bal in het mandje! Wat is hier aan de hand? Roy die een goal maakt? De wonderen zijn de wereld nog niet uit maar de 1-1 is toch echt een feit.

In de rust een lekker bakkie thee voor onze sterren en allemaal wachtend op onze trainer. Oh die was er weer eens niet, wat moeten we toch met deze man? Misschien zien we de heer Tinneveld na de winterstop wel weer eens een keer verschijnen, want het blijft wel een lieve jongen natuurlijk.

De 2e helft beginnen we zoals altijd dramatisch. In de eerste paar minuten is het na een voorzet de spits van Quick die vrij kan binnen schieten. Hij produceert gelukkig een belabberd schot, maar wel een die te machtig is voor onze Leon. Een poedeltje volgens mij, maar dit laat ik wederom aan de vele mensen in ons mooie stadion om hierover te beslissen.


De 1-2 is daar en OBW moet weer in de achtervolging. Dimitri is er ingekomen voor Bart in de rust en hij bakt er vrij weinig van. Toch is het Dimitri die na een goede voorzet van Celvin de bal kan binnen tikken. Juichen tegen zijn oude club heeft Dimitri geen enkel probleem mee, want hij juicht alsof hij net de winnende in de Champions league heeft gemaakt.


Over de Champions league later meer overigens. OBW en Quick spelen beide voor de overwinning, maar ik moet wel zeggen dat Quick hier meer recht op heeft. Na een aantal kansjes over en weer is het na vermeend buitenspel van onze Ivo een vrije trap voor Quick. Deze bal wordt erin gepompt en onze captain van vandaag Dirk heeft zijn kop al bij zijn date van de avond.


Hij laat zijn man in de 16 draaien en Giovanni van Landeghem schiet de bal schitterend in de hoek. 2-3. Dit soort fouten zijn niks voor onze betrouwbare Dirk Sloot en ik weet dan ook niet of dit vrouwtje wel goed voor hem is.
Toch nog even een kleine samenvatting van zijn date: Dirk is wezen poolen in Arnhem en heeft het heel gezellig gehad. Er is een hoop gekust en hij ziet haar donderdag weer. Dit soort nieuws moet al onze trouwe lezers toch enorm goed doen!

 

De wedstrijd gaat helaas verloren en na het laatste fluitsignaal denkt Quick de Champions league gewonnen te hebben, want de jongens zijn wel erg euforisch, toch leuk voor die gasten!

De winterstop klinkt als muziek in de oren voor onze sterren, want ik heb nog nooit zoveel manke gasten bij elkaar zien. Vrijwel elke wedstrijd moesten we het doen met een gemankeerd elftal en het is maar goed dat er soms nog wat jongens van andere teams mee wilden doen. Na de winterstop is onze witte walvis Kevin Plasmans er weer bij en dit zal de jongens goed doen. Ook hopen we dat de rest van alle geblesseerden weer snel fit worden. Met uitzondering van de spons, want deze jongen is toch beter buiten het veld dan in het veld. We zien elkaar na de winterstop!