2052fd5c-0768-466b-869b-50e486d57ded.jpg

Wat een feest na de 1-0, kijk eens hoe gelukkig wij zijn!

De sterren winnen door een geweldige keeper genaamd: De Spons.

Zaterdag 26 maart was het weer zover. De sterren uit Zevenaar mochten weer aantreden op het mooiste sportpark van Nederland.
Ditmaal kwam sv Twello op bezoek. Een club die nog voor het kampioenschap kon gaan, maar wat zij niet wisten, is dat wij op deze dag een fantastische keeper op goal hadden.


Een uurtje of 3 zou er afgetrapt moeten worden, maar de scheidsrechter van vandaag had er bijzonder weinig zin in en kwam niet opdagen. Ook onze Wessel was nergens te bekennen; hij had zich, bleek later, verslapen. Heeft hij dan lopen afteren met de scheidsrechter van vandaag? We zullen het nooit weten.


Gelukkig was er iemand van Twello bereid om te fluiten en konden we toch gaan beginnen. We begonnen dus met de spons op goal. Na een hele zatte vrijdagavond leek het ons het beste dat deze alcoholist ging keepen, achteraf een meesterzet! Ook hadden we 2 jongens van de O-19 erbij om toch maar met 11 man te beginnen.

Beau Verhoeven en Casper Zweers speelden een uitstekende pot. Dan maar eens naar de wedstrijd toe:

Het begin was, zoals wel vaker, voor de bezoekers. De sterren zakten in en lieten Twello komen. Twello had inmiddels ook wel door dat er een speler op goal stond en besloot vanuit elke mogelijke hoek te schieten, gelukkig hadden de jongens het vizier totaal niet op scherp staan en de spons lachte deze miserabele pogingen nog net niet uit.


OBW lijkt op een 1-0 voorsprong te komen na een mooie dieptepass van Kevin Plasmans op Dimitri Vrehe. Dimi die normaal dit soort kansen altijd mist, rondt nu eens een keer beheerst af. Maar de grensrechter had het vlaggetje alweer in de lucht. Een discutabele beslissing, maar dat was allemaal niet zo’n probleem op deze mooie dag. We gingen rusten met een 0-0 ruststand en dit was uiteraard de verdiensten van de spons. Wat een fenomenale keeper! En wij maar denken dat deze man alleen maar kan zuipen.

Na een heerlijk potje thee en wat dooddoeners van toptrainer Rini mogen we weer de wei in.

 

In de beginfase van de tweede helft staan we enorm onder druk en de 0-1 lijkt een kwestie van tijd. Maar ja ik val weer in herhaling: We hadden de spons op goal. De man keek alles naast en ik heb hem zelfs schoten op zijn goal met de voet aan zien nemen. Wat een legend! Na een offensief van Twello waren het de sterren die op voorsprong kwamen. Na een uitbraak werd Dimi gevloerd net buiten de 16. Wij hebben natuurlijk Kevin Plasmans in de gelederen en deze witte walvis krult de bal in de hoek, 1-0! Niet veel later is het weer Plasmans die Dimi wegstuurt. Nadat laatstgenoemde al een enorme kans om zeep heeft geholpen, besloot hij de bal af te geven aan de geheel fitte en net ingevallen Maarten Verstegen. Dit moet de 2-0 zijn, maar er is weer buitenspel geconstateerd. Ik kan u vertellen dat dit zeker geen buitenspel was, maar het is een mooie dag en we ballen lekker verder.

 

Niet veel later mag Dimi het nog een keer proberen 1 op 1 met de keeper. De vlag blijft omlaag en dit betekent dan toch de 2-0. In de slotfase nog een aantal katachtige reddingen van de spons en dus werd kampioenskandidaat Twello met een 2-0-nederlaag naar huis gestuurd.

Een geweldige prestatie van de sterren, de spons was natuurlijk de absolute man of the match, maar vandaag was er eigenlijk niemand slecht. Zelfs Rinse was wel aardig en dan weet je dat je er als team lekker inzit. Achterin stond het als een huis met het kale centrum Ingo en Celvin. Dirk en Casper waren geweldig op de backs. Aanvoerder Roy werkte net zo hard als in de kroeg en Kevin Plasmans is een heel vervelend ventje in het veld, maar wat een geweldige speler. Voorin waren Beau, Martijn en Dimi gevaarlijk in de counters en de ingevallen Maarten was een natuurlijk een heerlijk aanspeelpunt. Rini had vandaag een meesterplan en dat resulteerde uiteindelijk in deze mooie overwinning.

 

Nog wat complimenten aan de scheidsrechter die de wedstrijd wou fluiten. Niet alles ging goed, maar ik vond de man beter dan menig scheidsrechter die de KNVB aanwijst.

Volgende week uit naar Deventer, ik zie al onze trouwe fans dan.

91a0435b-390a-4749-81dc-a58537c5fb14.jpg

Zoals we allemaal kunnen zien, 2-0 voor de sterren!

The man, the myth, the legend: De Spons

c5e96a5a-cc67-4241-95be-ec734b1fd246.jpg