56e01a18-5814-4fe2-bf97-b41643f77de4.jpg

Rini ziet er weer zoals vanounds goed uit, tevreden was hij niet vandaag.
 

De sterren hebben weer een potje gespeeld!!

Het was alweer even geleden, maar zaterdag 12 juni waren de sterren weer te bewonderen op het mooiste sportpark van Nederland.
Er stond een oefenpotje tegen de toekomst van OBW de O-19 1 op het programma. Publiek was helaas niet welkom, maar er waren toch vele fans aanwezig die dit spektakel maar al te graag wilden zien. Na een matige warming-up zoals altijd, werd er om half 1 afgetrapt.

Onze toptrainer Rini was ‘’fashionably late’’, maar net voor de wedstrijd nam hij plaats in de dug-out en gaf ons zo weer het vertrouwen dat we nodig hadden.
In de beginfase had OBW eigenlijk al met 2-0 op voorsprong moeten staan. Eerst was het Dimi die een dot van een kans verprutste als een echte amateur en daarna nieuwkomer Rinse Wes die een misschien nog wel grotere kans als een echte debiel naast het doel schoot. Rinse is natuurlijk een echte feestganger en dit was te zien, want ik heb nog nooit een man zo slecht zien voetballen als deze held.


Rini wist dan ook genoeg en dan zie je meteen zijn onverbiddelijkheid. Hij haalde Rinse er dan ook na zo’n 20 minuten af, dit tot ieders genoegen. Gastspeler Sam Overgoor komt erin en dit is een verademing in vergelijking met de nog zatte Rinse. De 1-0 was inmiddels al gescoord door een schitterende vrije trap van Kevin Plasmans. Deze jongen kan aardig voetballen, maar wat is hij toch irritant voor zijn teamgenoten door constant het hele middenveld te laten lopen.

De sterren zijn vele malen beter dan de jeugd en de 2-0 valt dan ook niet veel later. Na een hoekschop krijgt Dimi de bal op zijn kop en met heel veel geluk valt deze binnen. De sterren gaan hierna door met het missen van kansen en laat zo de O-19 1 in leven. Wat zijn we toch fijne gozers! De scheidsrechter die de middencirkel (die er niet was) niet is uitgekomen fluit voor de rust en 2-0 is de ruststand.

In de rust krijgt Kevin Plasmans de wind van voren van onze toptrainer en dit is dan ook niet meer dan terecht, het is lang geleden dat ik zo’n egoïst op het veld heb gezien die geen stap teveel loopt voor zijn teamgenoten. Rini is ook kwaad dat we niet al met 6-0 voorstonden en ook hier valt wat voor te zeggen, want hij weet zoals geen ander dat we er vaak minimaal 6 moeten maken om een potje te winnen.

De 2e helft komt de O-19 iets meer aan voetballen toe en de 2-1 valt dan ook na een enorme blunder van onze vliegende panter Leon. Leon wil een makkelijk balletje oppakken en duikt er naar toe, alleen vergeet hij even de bal mee te nemen. Beau Verhoeven van de O-19 kan heel simpel de 2-1 binnentikken.

 
Dit kunnen wij natuurlijk niet hebben als sterrenteam en na een splijtende pass van Plasmans kan Dimi alleen voor de keeper komen. Hij faalt eens een keer niet en zorgt voor de 3-1 door de keeper te omspelen en rustig binnen te tikken. Daarna valt de 4-1 na een slechte terugspeelbal bij de O-19. Dimi kan de bal onderscheppen en wordt door de keeper gevloerd. Nu geeft de scheidsrechter wel een penalty, eentje die Dimi ook al had verdiend in de 1e helft, maar hij heeft zijn naam nou eenmaal niet mee. Natuurlijk eist Plasmans deze bal op en hij schiet hem onberispelijk in de bovenhoek.
Leon vindt dit allemaal maar niks en besluit bij een hoge bal niet echt goed op te treden. Hij verwerkt de bal ronduit slecht en Guus Lentjes kan de bal simpel binnenkoppen en daar is de 4-2 alweer. Misschien hebben Leon en Rinse gister samen gezopen, dat gaan we nog even navragen. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar wij houden het graag spannend en de 4-3 valt dan ook niet veel later. Ik weet al niet meer hoe deze goal ging, maar volgens mij was het weer dat kleine rotjong van Verhoeven die hem maakte. En we hadden nog Dirk en de Spons omgedraaid om deze jongen in bedwang te houden. Iets wat gigantisch mislukt is dus blijkbaar.

De Steek was er inmiddels ook al ingekomen en die zat weer lekker te ballen zoals alleen hij dat kan. Na een schitterende actie besluit hij maar eens uit te halen en deze bal vliegt schitterend binnen. Zo is de stand weer 5-3. Het leek mij een houdbare bal, maar schoten van de Steek zijn altijd lastig te pakken. Na deze goal wil Steek meteen weer gewisseld worden en dat leek mij ook niet meer dan terecht.


In de laatste minuten wordt nog de 5-4 gemaakt. Na een lange bal is het wederom die kleine die de bal mooi meeneemt en de bal over Leon heen kan wippen. Dirk deed hier vrij weinig, maar hij had ook al vele meters gelopen deze middag. Een mooie goal en Beau maakt een hattrick tegen de sterren. Er zijn er niet veel die dat kunnen zeggen, gefeliciteerd jongen! Hierna fluit de scheidrechter en verlost ons zo uit ons lijden. 90 minuten tegen een paar jonge gastjes is nog iets teveel van het goede.

We winnen de wedstrijd, maar voor de uitslag moeten we ons eigenlijk schamen. In de 1e helft hadden we al met een nulletje of 6 voor moeten staan om het ons zo makkelijk te maken in de 2e helft. Lichtpuntjes deze dag waren zoals altijd: de sloper Celvin, de kalende Ingo en de Spons. Deze 3 mannen waren zoals vanouds top en als spons geen vaste man heeft, blijkt hij best lekker te kunnen voetballen! We trainen nog een keer en dan gaan we uitrusten voor de harde voorbereiding van Rini op het nieuwe seizoen.

Tot dan!

7b880de1-49f9-40ec-b1f5-9da5ede1a9db.jpg

De Spons, held van beroep.

6c0b5456-600f-49eb-96c1-bc0c3a3253d2.jpg

De maker van de hattrick op de voorgrond en de absolute sterren op de achtergrond.