ffbc6ad3-b8e2-41d6-9e0f-57708fdbd055.jpg

De sterren maken het zichzelf onnodig moeilijk in Nijmegen.

Zaterdag 26 september was het weer zover. De sterren uit Zevenaar mochten ditmaal naar het mooie Nijmegen voor een lekker potje in de 4e klasse A tegen Oranje Blauw. Een selectie van 14 man deze keer. Ik weet niet precies wat er allemaal aan de hand is, maar sinds we veel winnen zijn er ook opeens veel jongens aanwezig. Onze witte walvis en sterkhouder Kevin Plasmans zou eigenlijk ook aanwezig zijn, maar die mocht uiteindelijk niet van zijn vrouw.

Half 3 werd er afgetrapt in Nijmegen en ik geloof dat Rini Kromdijk dacht dat we half 2 moesten voetballen, want we moesten half 1 aanwezig zijn in Zevenaar. Dit zijn de sterren niet gewend, want ik weet uit betrouwbare bronnen dat de meesten dan nog lekker in het mandje liggen. We moeten af en toe toch nog even wennen aan deze toptrainer, maar hij heeft zijn sporen overal verdiend (vooral in het zaalvoetbal) dus hij zal wel weten wat het beste voor ons is.

Half 3 waren we er uiteindelijk klaar voor in ons mooie blauwe tenue, onze leiders hadden er weer eens niet aan gedacht dat Oranje BLAUW ook een hoop blauw in het tenue heeft. Gelukkig deed de scheidsrechter niet moeilijk en konden we dan eindelijk beginnen.

OBW start voor de verandering eens een keer niet slecht en probeert met veel lange ballen haar spitsen te bereiken. Met succes, want in de 17e minuut is het na een lange bal van Ingo Benen, Dimitri Vrehe die in een kansrijke situatie komt. Hij trekt naar binnen en schiet de bal in de korte hoek, 0-1! Oranje Blauw is woedend, want Dimi zou buitenspel hebben gestaan. Gelukkig wuift de scheidsrechter het vlagsignaal weg en de sterren staan al snel op voorsprong.

OBW blijft gevaarlijk door veelal lange ballen over de verdediging van Oranje Blauw te gooien en in de 20e minuut staat het al 0-2. Simon-Jan Bruins wordt deze keer diep gestuurd aan de rechterkant. Hij geeft de bal voor op de inkomende Dimitri en Dimitri schuift de 0-2 binnen. Een mijlpaal in zijn carrière, want dit is zijn 125e goal en dat betekent dus een kan voor het team! Ongelooflijk dat zo’n beperkte speler 125 goals kan maken in zijn carrière, maar dat even geheel terzijde.

In de 38e minuut is het wederom Dimitri die diep wordt gestuurd, hij is een keer niet zelfzuchtig en geeft de bal terug op Martijn Piek. Martijn schuift de bal beheerst in de hoek en de ruststand is 0-3. Geen vuiltje aan de lucht voor de sterren en het lijkt erop dat de score alleen maar verder uitgebreid gaat worden in de 2e helft, maar zoals velen weten hebben we heel veel spelers die geen zin hebben in makkelijke potjes; zo ook nu weer.

Een minuut in de 2e helft is het Celvin Furtjes die onder een bal doorgaat. De spits van Oranje Blauw kan zo doorlopen naar de goal, maar daar denkt Celvin anders over. Hij trekt hem naar de grond en direct rood is het gevolg voor deze sterkhouder. We weten allemaal dat Celvin niet de slimste is, maar dit is zelfs voor zijn begrippen oliedom. Een helft met 10 man dat kan natuurlijk alleen maar mis gaan en dit lijkt dan ook te gebeuren.

Na de rode kaart van Celvin staat het voor geen meter en is Oranje Blauw de betere ploeg. De 1-3 valt dan ook na slecht wegwerken van Arjen Visser. Hij schiet de bal bij een speler van Oranje Blauw in de voeten en deze kan net buiten de 16 schieten. Een schot te machtig voor Leon Koolman en Oranje Blauw heeft weer hoop.

Niet veel later is het Dirk Sloot die niet staat op te letten en na een goede crossbal van de laatste man van Oranje Blauw kan de linkerspits controleren en de bal mooi in het dak van de goal achter Leon schieten, 2-3. Rini ziet dat er wat moet gebeuren, want zo is het wachten op de gelijkmaker. Maarten Verstegen komt erin voor Martijn Piek en Ingo gaat centraal achterin spelen.

 

Dat werd tijd, want na deze omzetting staat OBW wat minder onder de druk. Na balverlies bij Oranje Blauw voorin is het Dimitri die er snel uit kan komen. Na 2 man gepasseerd te hebben geeft hij de bal terug op de meegelopen Simon-Jan Bruins. Deze topper neemt de bal aan en schiet beheerst binnen. 2-4 en de wedstrijd is dan toch nog gespeeld.

 

In de slotfase is het Dimitri met nog een mooie actie, maar hij schiet de bal op de paal. Hij weet genoeg en laat zich wisselen voor Willem Sloot die nog even 10 minuten de verdediging helemaal gek mag maken. Willem heeft ze dan wel helemaal gek gemaakt, maar de stand blijft 2-4 en de 3 punten gaan dan toch mee naar Zevenaar.

Een wedstrijd waar in de 1e helft geen vuiltje aan de lucht was en we maken het onszelf dan toch weer onnodig moeilijk. Celvin Furtjes met wat kortsluiting, dat kunnen we natuurlijk niet hebben. Ik denk dan ook dat we woensdag wel een kannetje van hem ontvangen, omdat we door hem zo’n 10 km extra hebben moeten lopen.

 

Uiteindelijk zijn de 3 punten het belangrijkst en onze trainer Rini heeft het op de rit.

Volgende week komt AWC op bezoek en volgens mij lusten die ook wel een pilsje. Snel die wedstrijd afraffelen dus en dan gauw de kantine in met zijn allen, aanvang 15.00 op het mooiste sportpark van Nederland.

Tot dan!

6c0097db-54d0-48e2-82df-325b196a1647.jpg
79907e6b-564c-4e40-a85e-85e9e6ec5f78.jpg

De derde helft bij onze sponsor: Sportcafé Lentemorgen, het liep weer eens uit de hand.

Toptrainer Rini Kromdijk heeft het al weken op de rit.

Een heerlijk veldje in Nijmegen, eigenlijk te goed voor veel van onze sterren.