OBW zaterdag1 wint vrij simpel van de hekkensluiter.

Zaterdag 7 december stond bij iedereen in de agenda, want dat is de dag dat de Sint en zijn pieten langs komt bij ons sterrenteam.
Ook moest er nog even gevoetbald worden voordat we aan de heerlijke goudgele rakkers mochten beginnen.

 

Oranje Blauw uit Nijmegen was vandaag de tegenstander en die hebben toch al -3 punten bij elkaar gesprokkeld we waren dus wederom gewaarschuwd!
We hadden ditmaal zowaar 2 wissels op de bank en ook onze trainer was weer van de partij. Toch moet ik hierbij aantekenen dat de wissels beide nog half geblesseerd waren en dat was soms ook wel te zien.


Zoals altijd beginnen we slecht aan de wedstrijd, dat zal de trouwe lezer niks verbazen, denk ik. Oranje Blauw is een sportieve, leuke ploeg, maar wel 1 die wij met al onze kwaliteiten kapot moeten spelen. OBW is dan ook beter en na een aantal kansen die Willem om zeep heeft geholpen is het Dimitri die in de 17e min voor de 0-1 kan aantekenen. OBW blijft beter, maar voetbalt eigenlijk weer zoals vanouds als een natte krant.
In de 40e min een hoge bal op Leon. Leon lijkt deze bal gewoon op te kunnen pakken, maar besluit hem heel raar weg te slaan. Een prooi voor de spits en daar is de 1-1. Een poedeltje noemen we dat van onze betrouwbare sluitpost.


Gelukkig is het Dimitri die na weer een mislukte aanname langs zijn man kan gaan en de bal beheerst in de verre hoek kan tikken, 1-2.

In de rust zijn we weer aan het genieten van een heerlijk potje thee en Luc moet er nu echt vandoor, want hij heeft een lekker tikkelfeestje. Dit betekent dat Ingo zijn rentree kan maken en ik moet zeggen dat onze kale vriend dit best aardig deed!


Onze andere kale vriend Bob wil ook naar huis, maar de wissels zijn alweer op dus hij moet nog even blijven staan.

In de 2e helft is het spelbeeld niet veel anders. OBW blijft op zoek naar meer goals zonder echt goed te voetballen. In de 64e min is de verdiende 1-3 een feit. Na een goede actie van Dimitri op links hoeft Maarten de bal alleen maar in te tikken en doet dit dan ook uitstekend.
Zijn 1e goal in competitieverband, gefeliciteerd!! OBW wil meer en in de 80e min is het Dimitri die na een afgeslagen bal zijn hattrick kan voltooien. Luchtje buitenspel misschien, maar de knappe grensrechter van de tegenstander is zo eerlijk als ze mooi is!
Ik heb vernomen dat Rinse haar nummer heeft weten te fixen als grensrechters onder elkaar.

 

Na de 1-4 mag Bob dan eindelijk naar huis en komen we met 10 man te staan. Roy krijgt nog een kans op de 1-5, maar zoals iedereen weet, kan Roy geen goals maken. 1-4 is dan ook de eindstand en de 3 punten zijn eindelijk weer eens binnen!

Een wedstrijd tegen een sportieve tegenstander die wel wat kwaliteit tekort komt om het ons echt moeilijk te maken. We speelden weer eens dramatisch, maar het slechte veld had hier ook mee te maken. Volgende week de topper tegen Quick1888, wat een mooie club is dat toch.

 

Ik schrijf hier maar ‘’topper’’, want ik weet toevallig dat sommige clubs zich dan enorm druk gaan maken.

Tot volgende week, Aanvang 15.00.