5f4af131-ef05-4f03-89ab-0cd955152a87.jpg

Rini liep flink te kwijlen door ons fantastische spel.

622ce05d-ad6a-43f4-918b-37dc15247ca1.jpg

De keeper van Babberich kon wel door de grond zakken.

17cec097-5616-4dba-8551-b6cc0ff2156a.jpg

De sterren zijn weer begonnen en hoe!

Donderdag 12 augustus stond er weer een potje op het programma voor de sterren. Onze toptrainer Rini, die de voorbereiding altijd al rond heeft in januari, had een wedstrijd geregeld tegen sv Babberich uitkomend in de 5e klasse. Rini zou moeten weten dat dit eigenlijk geen tegenstanders zijn voor het sterrenteam, maar het was weer eens een leerzame avond voor hem.


We hadden 14 man tot onze beschikking deze keer, omdat Jort Gesthuizen, David Zweekhorst en Daan Letzer ook een keer iets van het sterrenniveau wilden proeven. Dat betekende dat de Steek en nieuwkomer Rinse op de bank belandden. Een plek waar ze nog vaak samen zitten dit seizoen denk ik zo. Spons was aanvoerder, omdat hij (zoals wel vaker) succes had bij de mooie vrouwen in de kroeg.

Half 8 werd er afgetrapt en na een wat onwennig begin is het al snel duidelijk dat deze tegenstander te zwak voor ons is. Na wat gemiste kansen is het via Daan Letzer wel raak. Hij ontvangt de bal op randje 16 en trekt naar binnen om vervolgens verwoestend uit te halen met die gouden linker van hem, 0-1. Niet veel later is het die ouwe zak Dimitri Vrehe die oplettend is. Na een slechte kopbal van een van de  verdedigers kan hij er net tussenkomen en voor de 0-2 zorgen. De sterren walsen over dit Babberich heen en de 0-3 laat dus ook niet op zich wachten. Daan Letzer die lekker aan het strooien is met steekpassen bereikt Roy en hij schiet de bal beheerst binnen. 0-3 na 25 minuten, dit wordt of een monsterscore of 4-4. Wij kozen ditmaal voor het 1e. De sterren blijven het doel bestormen van de arme keeper van Babberich en na een afgeslagen bal is het wederom Dimi die vanaf de rand 16 zijn man uitkapt en met links in de verre hoek voor de 0-4 zorgt. Hij zorgt ook nog voor de 0-5 na wederom een foutieve terugspeelbal. Plasmans wordt bij deze goal nog een beetje kribbig, omdat deze 35-jarige man ook graag een doelpuntje wil maken, het zit de beste man ook niet mee. Net voor rust wordt het ook nog 0-6 na een mooie actie van Kevin, geeft hij de bal voor op Willem en Willem tikt de bal mooi langs de keeper. 0-6 is de ruststand en we weten allemaal dat als we de 10 halen onze ervaren trainer een van zijn spaarzame rondjes erin doet.

Rinse die al een tijdje verliefd is op een leuk meisje wil in de 2e helft eindelijk laten zien wat hij in zijn mars heeft. Trainer Rini is nou niet bepaald kapot van hem en dat heeft hij helemaal aan zichzelf te wijten, dus de druk is hoog bij deze jongen voor de 2e helft. Gelukkig is hij dan op zijn best, want het is Rinse die na een heerlijke actie aan de zijkant de bal voorgeeft op David Zweekhorst. Een koud kunstje voor deze stofzuiger en David zorgt voor de 0-7. Een paar minuten later leggen de sterren een schitterende counter op de mat. Via fantastisch combinatiespel wat lijkt op het vroegere Barcelona kan uiteindelijk Rinse de 0-8 maken. Daarna is het weer diezelfde Rinse met een actie op links en hij kan de inmiddels ingekomen Steek bereiken. De Steek twijfelt geen moment en maakt de 0-9. De aanvoerder van Babberich houdt hoop en schreeuwt nog even naar zijn teamgenoten dat de patronen in zijn ploeg zitten en dat ze lekker aan het tikken zijn. Humor hebben ze in Babberich blijkbaar ook nog. Het slotakkoord is voor Dimi die de bal op de 16 ontvangt na een kutbal van Rinse. Hij kapt naar binnen en schiet met links in de verre hoek. De 0-10 is een feit en de sterren weten genoeg. We hebben pils verdiend dus iedereen vindt het wel best. De scheidsrechter voelt dit gelukkig ook aardig aan en fluit niet veel later voor het einde.

Een oefenpot waar we eigenlijk niet zo bijzonder veel aan hadden. Dit Babberich was veel te zwak voor ons en liet zich maar al te makkelijk naar de slachtbank leiden. Jort, David en Daan deden het prima en we hopen dat we deze toppers nog vaker mogen verwelkomen. Rinse heeft eindelijk laten zien dat hij wel degelijk een beetje kan voetballen. Wat een verliefdheid toch niet kan doen met iemand. Het zou fijn zijn als Rini voortaan wat oefenpotten regelt waar we iets meer aan hebben, maar helaas heeft deze man al een tijdje geen connecties meer in de voetbalwereld. Volgende week zaterdag mogen we het proberen tegen Excelsior Zetten, een 3e klasse zaterdag club. Ik ben erg benieuwd!

bd80222e-3442-49ff-b06b-1ff25e153539.jpg

Aanvoerder Spons weer op zoek naar mooie vrouwtjes in Babberich.

Een verliefde Rinse samen met David en eeuwige wissel de Steek.