Valse start OBW zaterdag 1 bij competitiedebuut.

En wat voor een valse start…..  Zaterdag 21 september mochten we voor onze 1e wedstrijd in de competitie uit naar Woezik in Wijchen.
De verwachtingen waren toch redelijk hoog gespannen, omdat we tot nu toe nog al onze wedstrijden wisten te winnen.

Na het eindsignaal waren we helaas bedrogen uitgekomen.
We begonnen deze wedstrijd net zoals vorige week gewoon erg slecht.

 

Na een miscommunicatie tussen Leon en Maarten volgt de 1e corner voor Woezik. Na erg zwak uitverdedigen van Sander komt de bal bij een speler van Woezik en deze kan de bal simpel binnen schuiven. 1-0 achter na een minuut, we zijn wel eens beter begonnen.
Maar wees niet bang mijn trouwe lezer, het wordt namelijk nog veel erger. OBW speelt niet goed, maar is eigenlijk gewoon de bovenliggende partij. Toch volgt even later weer een corner voor Woezik en na enorm zwak verdedigen kan de bal wederom simpel worden binnen getikt, 2-0.
Hierna volgen wat goede kansen voor OBW waaronder 2 vrije trappen op randje 16. Jongens zoals Simon-Jan Bruins en Kevin Plasmans zouden hier toch veel meer mee moeten kunnen doen, maar beiden schieten zwak in.


Ook Dimitri krijgt nog 2 goede kansen die helaas niet aan hem zijn besteed. Woezik speelt fel en heeft veel overtredingen nodig. De scheidsrechter gaat hier niet bepaald goed mee om en laten we het erop houden dat de man vandaag ook niet helemaal zijn dag had.
Zoals zo veel spelers bij ons daar ook last van hadden. OBW verzuimt de 2-1 te maken en er volgt weer een corner voor Woezik. Je zou toch denken dat we inmiddels wel geleerd hadden van de vorige 2 goals. De realiteit is heel anders en wederom kan na een corner de 3-0 simpel in het mandje worden gelegd. Schandalig hoe we hier staan te kijken en op deze manier 3 goals om de oren krijgen.

Sander is inmiddels gewisseld met een blessure voor Nout Kruis. Nout onderschept een bal en deze vliegt hoog de lucht in. Onze keeper Leon twijfelt om de bal te pakken, maar doet dit uiteindelijk toch. Een terugspeelbal volgens de scheidsrechter en dus een vrije trap op een gevaarlijke plek. De vrije trap wordt afgeslagen en een inkomende man kan simpel de 4-0 maken.

Het zit dan ook totaal niet mee. Woezik speelt fel en fanatiek, maar is zeker niet beter ook al halen wij ons niveau niet. Ik heb niet vaak meegemaakt dat je 4-0 achterstaat terwijl je eigenlijk gewoon beter bent, hoe raar dit ook klinkt.


Voordat we gaan rusten wordt Dimitri neergehaald in de 16. Penalty en Dimitri schiet de bal zelf binnen 4-1. Niet veel later volgt het rustsignaal.

In de rust is het besef er wel dat we deze wedstrijd ondanks de achterstand eigenlijk gewoon kunnen winnen. De 2e helft beginnen we dan ook gewoon goed en om eerlijk te zijn domineren wij de gehele 2e helft. Willem is erin gekomen voor Roy en Willem maakt redelijk snel de 4-2.
OBW blijft drukken en niet veel later na een voorzet die de keeper niet goed kan verwerken is het Celvin die knap de 4-3 maakt.


OBW heeft nog 20 minuten om de zaken recht te trekken en dit lijkt ook te gaan gebeuren. Na een goede pass is Simon-Jan Bruins erdoor en die geeft de bal af op Dimitri. Dimitri moet eigenlijk al gaan scoren, maar stuit op de keeper. Dimitri houdt balbezit en maakt zijn gemiste kans enigszins goed door Simon-Jan Bruins een absoluut NIET te missen kans geeft. Ik weet niet waar de man mee bezig was, maar in plaats van de bal van 2 meter voor open goal heel simpel binnen te tikken. Besluit Simon-Jan een hele vreemde punter te produceren. Deze bal gaat tot ieders verbazing dan ook naast en we moeten dus weer op zoek naar de gelijkmaker.


Dan is het Woezik dat misschien wel voor het eerst over de middenlijn komt en in de 16 komt. Het is wederom gewoon weer dramatisch verdedigen, want de spits kan draaien in de 16 en de bal in de verre hoek krullen, 5-3. Een enorme domper, omdat je zo dichtbij de gelijkmaker was en naar mijn mening was je er dan ook overheen geklapt.


In de tussentijd wordt Dimitri nog afgevlagd voor buitenspel terwijl hij alleen op de keeper af kan. Heel erg jammer van de grensrechter van Woezik om hier voor te vlaggen helemaal gezien het feit dat onze grensrechter alles eerlijk aan het vlaggen is. Ook jammer dat de scheidsrechter hier weinig oog voor had, maar laten we het erop houden dat iedereen fouten maakt en wij als team de meeste vandaag. Maarten Stekelenburg komt er nog in voor Maarten Versteegen. En niet veel later kan Maarten Stekelenburg de 5-4 binnentikken.

Er is nog hoop op de 5-5 maar OBW is moegestreden en er zit niet meer in. Een zwaar onnodige nederlaag en als je zo de goals weggeeft moet je je eigenlijk gewoon schamen en ga je verder ook niet heel veel punten pakken.
Het zit ons weliswaar niet mee vandaag en bijna elke kans (als je het al kansen kan noemen) voor Woezik was een goal. Dat heeft uiteraard ook wederom met ons zelf te maken. Ook werden er voorin gewoon te veel kansen gemist om dit dramatische begin uiteindelijk nog goed te maken.

Volgende week spelen we thuis tegen AZ 2000 en dan hoop ik dat we deze wedstrijd goed gaan maken en niet zo makkelijk de tegengoals incasseren.